Трябва да има повече регулации и контрол от местните власти

...
Трябва да има повече регулации и контрол от местните власти
Коментари Харесай

Вера Стаевска: Трябва да се въведе повече контрол и култура как може да къмпингуваш сред природата

Трябва да има повече регулации и надзор от локалните управляващи и съществуващото законодателство, в сравнение с нови места за къмпингуване. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " началник на екипа на организацията " Зелени закони " Вера Стаевска.

" Общините и други институции, като Регионална инспекция за опазване на околната среда, би трябвало да извършват по-стриктен надзор. Тази разпоредба, която беше импортирана в едни промени на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие от " Обединени патриоти " се пробваха няколко пъти да я вкарат, основава спомагателни усложнения за притежателите на парцели и за хората, които желаят да практикуват подобен вид туризъм. Имаше на няколко пъти опити и прекалено много негативни мнение против нея. "

Проблемът с наредбата съгласно нея е, че тя дава доста строги рамки по какъв начин и къде да може да се къмпингира.

" Принципната обстановка е такава, че в България не останаха доста къмпинги, не останаха доста места, контролирани за това. Една разпоредба, която ще дефинира парцели, които би трябвало да бъдат авансово избрани, които да са в най-близката до морето зона и така нататък, надали понижи искащите да си разпънат палатка с панорама към морето. "

" Това, че ще се дефинират места за дивото къмпингуване  не значи, че не би трябвало да има къмпинги. Много постоянно феновете на дивото къмпингуване просто желаят да са някъде без паркинг и без електричество. Обаче в случай че желаят това, те би трябвало и да го пазят. Така че би трябвало да се вкара повече надзор и да се възпита повече просвета по какъв начин може да къмпингуваш измежду природата, " заключи  Вера Стаевска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР