Трябва да има по-сторги мерки и затваряне на абсолютно всичко

...
Трябва да има по-сторги мерки и затваряне на абсолютно всичко
Коментари Харесай

БЛС ще предложи затваряне на абсолютно всичко за 10 дни, ако има нов пик

Трябва да има по-сторги ограничения и затваряне на безусловно всичко за 10 дни при още един сериозен пик на заболеваемостта от ковид у нас, считат от Българския лекарски съюз (), оповестява " Дарик ". Експертите са безапелационни, че при брой инфектирани от над 1000 на 100 000 души такива ограничения ще бъдат предложени на Националния действен щаб (НОЩ).
Оъ БЛС оповестяват, че сега има повече болни, само че с по-лека симптоматика . Паникьосани хора не се срещат, защото към този момент вирусът е много по-познат, в сравнение с преди година. Специалистите настояват, че заболеваемостта е повече от 300 на 100 000 души към този момент. Този пик, съгласно тях, се дължи на английския вид на COVID-19, който се предава по-лесно.
 Шефът на БЛС: В Европа мъчно се ползват рестрикции, нашите общества са демократични Шефът на БЛС: В Европа мъчно се ползват рестрикции, нашите общества са демократични
„ За благополучие не са лавина от сигналите, само че даже и дребното от тях ни накара да отправим предизвестие към хората да внимават къде и...
По информация на БЛС страната разполага с 48 000 кревати за пациенти с ковид. Повече от 10 100 са заети все още, а 747 са интензивните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР