Трябва да има по-справедливо преразпределение през бюджета, заяви пред Би

...
Трябва да има по-справедливо преразпределение през бюджета, заяви пред Би
Коментари Харесай

Финансист: Няма разлика между бюджета на Асен Василев и на Бойко Борисов

Трябва да има по-справедливо преразпределение през бюджета, съобщи пред Би Ти Ви финансистът Константин Проданов.





„ Няма разлика сред бюджета на Асен Василев, като логичност, и бюджета на Бойко Борисов преди него от позиция на данъчна конструкция. Доминират косвените налози, които товарят най-вече най-бедните. Имаме след това налог без необлагаем най-малко, който няма аналог в Европа и събираме минимум налози в Европейски Съюз – 30% са нашите данъчни доходи “, изясни Проданов.

„ Начинът, по който се приложиха антикризисните ограничения – забавен факт е, че тихомълком се гласоподава продължение на подпомагането, енергийните помощи за небитовите консуматори – към 3,5 милиарда за 3 месеца. Ако ги продължим и за следващата година, за цяла година – това са към 15 милиарда, към 10% от Брутният вътрешен продукт. Това е двойно повече, в сравнение с са тези 200 милиарда, които Германия се пробва да задели “, сподели още финансистът.

По думите му това е голяма сума, която подкрепя доста бизнеси, които нямат потребност от помощ.

„ Които са печеливши, които могат да трансферират цялата увеличена инфлация на крайните си клиенти. Създава нездрава взаимозависимост сред бизнеса и това държавно финансиране и в последна сметка ние не гребем от бездънна каца, тъй че би трябвало да търсим оптималната успеваемост за всеки “, добави Проданов.

У нас се подкрепя на калпак, без оглед на това имаш ли потребност и какъв брой ти е потреблението, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР