Трябва да има нов обществен договор и всички хора, които

...
Трябва да има нов обществен договор и всички хора, които
Коментари Харесай

Пеевски поиска нов обществен договор: Умнокрасивите не могат да ни налагат нищо!

" Трябва да има нов публичен контракт и всички хора, които представляваме, да бъдат еднообразно уважавани. Няма по-умни и по-глупави гласоподаватели, по-добри и по-лоши, по-красиви или по-грозни, което се пробват умнокрасивите, както сами се дефинират, да ни го постановат ".

Това съобщи депутатът Делян Пеевски след нова среща с Христо Иванов в Народното събрание през днешния ден.

 

Темата за нов публичен контракт, обвързван с измененията в конституцията, бе обсъждана повече от половин час сред водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съпартиеца му Делян Пеевски и съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, който по-рано загатна, че Пеевски би трябвало да се отдръпна от комисията, разглеждаща главния закон. 

 

Карадайъ настоя, че преди промени в конституцията би трябвало да има откровен и почтен диалог. Без спор по какъв начин да се стигне до консенсус, попита той след срещата.

 

" За естествен спор би трябвало да се съгласим с някои нещата. Първо, писаните правила се ползват еднообразно за всички. Aлтернативният вид е една категория хора да се самоопределят за моралисти и морални съдници, те да дефинират за кои персони има писани правила и закони те да са съдници и да насочат морални присъди ", сподели той.

 

На спиране от журналистически въпрос дали е имало искане Пеевски да напусне конституционната комисия Карадайъ акцентира, че диалогът на новия публичен контракт е доста значим, не е обикновен и не трябва да се персонализира.

 

Карадайъ настоя, че преди да се вършат промени в конституцията, първо би трябвало да се съблюдава в този момент настоящата

 

И Пеевски, и Карадайъ бяха безапелационни, че не разясняват състава на комисиите в Народно събрание.

 

" Не приказваме за дадена личност, а просто, че някои партии и организации не могат да бъдат морални съдници на България. Доверието се дава на разнообразни партии, за които гласоподавателите гласоподават. Всички тук сме с излъчено доверие. Няма по какъв начин една партия да е съдник на друга. нямат това право. Можем да им погледнем предишното и техните обвързаности. Нямат моралното право.

 

Трябва да има нов публичен контракт и всички хора, които представляваме, да бъдат еднообразно уважавани. Няма по-умни и по-глупави гласоподаватели, по-добри и по-лоши, по-красиви или по-грозни, което се пробват умнокрасивите, както сами се дефинират, да ни го постановат ", настоя Пеевски.

 

" Трябва да кацнат в Народното събрание, тъй като се реят още и не схващат какво се случва в България. Всичко, където летяха някъде в розовите облаци, свърши със състава на това държавно управление. Трябва да кацнат, имат държавно управление, да създадат рационалните неща за България. Когато кацнат, ние ще бъдем тук, с цел да водим диалози в името на всички наши гласоподаватели ", настоя депутатът от Движение за права и свободи.

 

Той акцентира, че никой не може да изключи Движение за права и свободи от диалози. " Ако 204 депутати считат да изключат Движение за права и свободи, нашите гласоподаватели няма да ни изключат от този контракт и от диалога за нов публичен контракт ", отговори той на въпрос може ли болшинството да ги изолира. 

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР