Трябва да има механизъм, по който да се търси отговорност

...
Трябва да има механизъм, по който да се търси отговорност
Коментари Харесай

Фандъкова: Наесен ще кажа за нов мандат

Трябва да има механизъм, по който да се търси отговорност на районните кметове в София. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по Дарик радио. 

Повод за думите й стана вчерашният случай, при който падна част от окачения таван в подлеза пред Спортната палата. Всеки от нас носи своята отговорност, акцентира Фандъкова. 

Подлезът се намира на територията на регион " Средец ", кмет е Мария Ачкова от ДСБ. Район " Средец " е упълномощил замяна на осветителната апаратура, на захранващите кабели към павилионите в подлеза и слагане на нов окачен таван. 

" Колегата Ачкова много постоянно подлага на критика ръководството на София, само че в този момент видя, че не всичко зависи от кмета. Докато мен ме управляват 61 общиснки съветници, районният кмет е оставен на обществен надзор. Трябва да има механизъм, по който да носи отговорност ", съобщи Фандъкова, като посочи, че е " партиен шеф на районните кметове от ГЕРБ ", до момента в който другите са безусловно независими.

На въпрос на водещия с какво желаят да я запомнят след 10 години като кмет, Фандъкова уточни метрото, което към този момент е 42 км. 

Преди 10 години са се депонирали 100 процената от отпадъците, през днешния ден се депонират 15 %, а след няколко години е допустимо да има нулево депонираме на боклуци, акцентира тя.

Промяната в модернизацията на градския превоз е реалност - 90 % от автобусния парк е с екологичен стандарт евро 6. Вече се движат и електробуси с нулеви емиси, 25 нови трамвая. 

Промяната в модернизацията на градския превоз е реалност - 90 % от автобусния парк е с екологичен стандарт евро 6. Вече се движат и електробуси с нулеви емиси, 25 нови трамвая.

Всичко това е коренна смяна в обеществения превоз на града, сподели Фандъкова.

И още: първият от доста години нов градски парк - парк " Възраждане ", обновяват се всички огромни градски паркове, уточни още Фандъкова. Правим доста за театрите, за културата - да вземем за пример откритите пространства за просвета. Операта в парка е подобен образец, към този момент има оперен туризъм, добави Фандъкова. 

Що се отнася до ремонтите, изключително на региона на " Графа " Фандъкова уточни, че този план за нея е урок и в този момент към този момент нещата се вършат по нов метод. 

Наесен ще разглася решението си дали ще се кандидатирам за нов мандат, разгласи Йорданка Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР