Трябва да има контрол върху начина, по който работи софтуерът

...
Трябва да има контрол върху начина, по който работи софтуерът
Коментари Харесай

Броене на всички разписки? А БАБХ проверява ли всяка пита кашкавал, преди да се продава в магазина |

Трябва да има надзор върху метода, по който работи софтуерът на машините за гласоподаване. Затова би трябвало да се броят контролно разписки, само че за какво всички? Това е все едно БАБХ да вземем за пример да ревизира всяка пита кашкавал, преди да се изложи на щанда в магазина.

Това съобщи зам.председателят и представител на ЦИК Цветозар Томов по бТВ. Не бива да се прави по този начин. Трябва ни добра извадка, че всичко работи добре, в противоположен случай унищожаваме едно от най-съществените прерогативи на машинното гласоподаване - опцията да се ликвидира субективния фактор при броенето “, изясни Томов. 

Той изясни и че до момента не е имало записано разминаване сред ръчно преброяване и машинно, което да е по виновност на машината, както и че в Избирателния кодекс е записано, че формалният документ е машинният протокол. 

Според него избори „ 2 в 1 “ ще протичат по-бавно, а поради пандемията и трети подред за година парламентарен избор интензивността може да ни изненада. 

Карантинираните към този момент са над 166 000, не знаем какво ще стане до изборния ден. Но никой не трябва да бъде лишен от правото си на глас, това, че си болен от заразно заболяване, не е мотив да ти се отнеме това право, безапелационен бе Томов. Той прикани всички изолирани или карантинирани по-скоро да подадат заявките си за гласоподаване с преносима урна. При възходящия брой заболели от ковид в последните дни може да се стигне до липса на потенциал за преносими изборни секции, изясни Цветозар Томов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР