Трябва да има контрол върху начина, по който работи софтуера

...
Трябва да има контрол върху начина, по който работи софтуера
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЦИК е против ръчно броене на разписки от машините, предупреди за хиляди потенциално лишени от глас

Трябва да има надзор върху метода, по който работи софтуера на машините за гласоподаване. Затова е рационално да се броят контролни разписки. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Цветозар Томов – с конкретизиране, че той персонално е. Днес, рано следобяд се чака решението на Административния съд по жалбите на „ Демократична България ”, „ Продължаваме промяната ”, ИБГНИ,.

Защо би трябвало да се броят всички контролни разписки обаче, попита Томов и даде образец – все едно всяка пита кашкавал да се ревизира от Агенцията при храните преди да отиде на пазара. Трябва представителна извадка – другояче отстраняваме едно от най-големите преимущества на машинното гласоподаване, т.е. да няма напълно човешки фактор при броенето. С други думи, оптималната опция за неточности.
 Партия МИР внесе искане в ЦИК за признание на машинния протокол Партия МИР внесе искане в ЦИК за признание на машинния протокол
Днес ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев внесе в ЦИК искане за взимане на решение и издаване н...

Томов сподели, че при разлика сред машинния протокол и броене от хора на разписките се зачита машинния протокол – по този начин било по закон.

По думите на Томов, няма да има опашки при гласуването, в случай че интензивността е като тази на изборите на април. Тя беше по-висока от изборите през лятото. Няма основни разлики сред здравния протокол от юли и в този момент – здравният протокол е разпратен, посочи той.

На въпрос дали би трябвало да е същият протоколът, откакто през юли имаше неведнъж по-малко нови и дейни случаи. Сега може да има 200 000 души под карантина – може да не стигнат преносимите изборни секции, сподели Томов. И призна, че ЦИК евентуално ще е изправена пред търсене на различни решения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР