Трябва да има комитет за наблюдение, които да е в

...
Трябва да има комитет за наблюдение, които да е в
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Не трябва да се стига до приватизация на „Топлофикация София“. Нужен е външен мениджмънт


Трябва да има комитет за наблюдаване, които да е в стеснен контакт с консултанта, с цел да може да следим неговата работа и за всяко негово деяние, безапелационен е водачът на Българска социалистическа партия - София

Работата на консултанта би трябвало да докара подобаващ външен мениджмънт, който да ръководи дейно „ Топлофикация-София ". Работата му не трябва да докара до приватизация или концесия. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на съвещанието на Столичния общински съвет по отношение на одобрение на Споразумение за разпределяне на безплатна помощ за осъществяването на изследване, което да включва създаването на пътна карта за надграждане на „ Топлофикация - София " ЕАД, съответни рекомендации по отношение на цялостното преустрояване на употребата, финансовото положение и правната и управническа конструкция на сдружението.

„ Преди две години се реализира политически консенсус. Направихме работна група и тя излезе в средата на 2019 година с отчет и насоки. Вследствие, близо година и половина - две, администрацията на Столична община, в лицето на Дончо Барбалов, водеше диалози с разнообразни реномирани интернационалните институции в търсене на реномиран съветник, който да може да развие по-нататък процеса и да го докара до край. Стигаме до това предложение от Американската организация за търговия и развиване, която ни дава този грант, което е доста хубаво. За мен няма значение дали помощта е шведска, руска или американска, значимото е тя да води до резултат ", изясни той.

„ Работата на консултанта е да даде всички софтуерни, финансови и правни страни на казуса „ Топлофикация ", тъй че в бъдеще в резултат на този грант да произтече крайният свършек, към който ние сме се обединили ", акцентира Паргов.

„ Основната ни задача е столичната „ Топлофикация " в бъдеще да попадне в ръцете на реномирана компания, по опция отвън нашата българска локална флора и фауна ", добави той.

Председателят на групата на „ Българска социалистическа партия за България " изясни, че компанията, която поеме „ Топлофикация " с оглед възстановяване на имиджа ѝ, само че не на сметка на столичните консуматори.

„ Ние ще подкрепим този отчет. Но би трябвало да има комитет за наблюдаване, които да е в стеснен контакт с консултанта, с цел да може да следим неговата работа и да следим за всяко негово деяние ", безапелационен беше Калоян Паргов.

„ Топлофикация София " е стратегически обект с национално значение. Ние носим отговорност за това, какви субекти позволяваме да получават данни и да имат достъп до данните на нашите стратегически обекти. Предлагам, когато пристигна моментът за такова решение от ДАНС или Държавна организация „ Разузнаване ", Столичния общински съвет да бъде осведомен ", съобщи от своя страна общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България " Диана Тонова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР