Трябва да има глоба, ако не ходиш на профилактичен преглед,

...
Трябва да има глоба, ако не ходиш на профилактичен преглед,
Коментари Харесай

Певицата Екстра Нина: Българите мислим, че сме безсмъртни! Трябва да има глоба, ако не ходиш на профилактичен преглед

Трябва да има санкция, в случай че не вървиш на профилактичен обзор, безапелационни са известните



" Ние, българите, се считаме за безсмъртни и може би мярка като санкция за личното ни здраве би била уместна. " Това споделя певицата Екстра Нина във връзка предлагането отпреди няколко дни на зам. здравния министър Михаил Околийски хората, които не се преглеждат профилактично, да бъдат глобени.


" Задължително е да се вършат профилактични прегледи " - безапелационен е артистът и режисьор Михаил Петров.
" Друг е въпросът, че джипитата би трябвало да се обаждат сами на своите пациенти, тъй като на техните компютри е записано какъв брой време е минало от последния обзор. Лошото е, че персоналните лекари имат по над 1000 души пациенти. Как да действат? "

" Може би за България е по-важна тоягата, в сравнение с моркова, и по тази причина считам, че санкцията за пропуснат годишен обзор е обективна " - споделя Михаил Петров.
 Жана Тодорова Снимка: Архив Жана Тодорова
Според него се размива отговорността кого да упрекнеш за личното си здраве.
Елементарният въпрос обаче остава. Ако всички два милиона българи, които не си вършат профилактични прегледи, решат да си ги създадат, какво ще се случи? Просто ДКЦ-тата ще блокират.
   Актьорът Михаил Петров Снимка: Архив
Актьорът Михаил Петров


" Това, че сме немарливи и не отделяме време за личното си здраве, по никакъв метод не ни оправдава " - споделя Петров.

" Абсолютно наложително всеки човек, който мисли за личното си здраве, да си прави обзор най-малко един път годишно, в случай че не и два пъти " споделя либерото на женския народен тим Жана Тодорова. Според състезателката това е предварителна защита за по-нататъшни проблеми и икономисване на по-големи разноски за здраве. Самата Жана неотдавна претърпя интервенция на коляното и счита, че може би е подценила здравословното си положение и по тази причина е стигнала до скалпела.
 Венета Харизанова Снимка: Архив Венета Харизанова

Бившият модел, сегашен блогър и ПР Венета Харизанова добавя: " Българите са небогати и не могат да си платят обикновени отговорности. Какво да приказваме за медицински прегледи. " Харизанова също счита, че профилактичните прегледи на всеки един български жител би трябвало да са най-малко два пъти годишно. Дамата не е оптимистична от статистиката, че повече от два милиона българи не си вършат профилактични прегледи.

" По-важно е да оцелееш, в сравнение с да се погрижиш за себе си " - разяснява обстановката в страната Харизанова.  Има точка в закона, съгласно която всеки, който не се е явил на годишен обзор, може да бъде санкциониран сред 50 и 100 лева

" Това е още един метод страната да изкара някой лев " - безапелационна е Екстра Нина.

" Трябва да се откри път, по който всеки самичък да стигне до извода, че би трябвало да се грижи за здравето си. Въобще не е нужно да се глобяват хората. Трябва просто да се откри методът хората да са загрижени за личното си здраве " - споделя Жана Тодорова.

Важна е предварителната защита съгласно всички. Когато има предварителна защита, рискът е по-малък и доста заболявания могат да се предотвратят още първоначално.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР