Трябва да има допълнителни мерки за влизащите в България хора

...
Трябва да има допълнителни мерки за влизащите в България хора
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Трябват допълнителни мерки за влизащите от страни с разпространение на Делта“ варианта

Трябва да има спомагателни ограничения за влизащите в България хора от страни, в които е записано необятно разпространяване на „ Делта “ разновидността на COVID-19. Това мнение изрази някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Днес той посети на място мобилният пункт за имунизация в столичния квартал " Христо Ботев ", където ползата на ромското население към имунизациите е извънредно невисок.

„ Най-важен е персоналният контакт и здравните посредници, които през годините свършиха толкоз доста работа. Те помогнаха и при акцията за морбили и всички други имунизационни акции, които имаме. Това са образовани хора, които познават локалните проблеми и най-добре могат да показват нещата “, разяснява проф. Кантарджиев, който беше поканен от Столична община като съветник на имунизационния развой.

Проф. Кантарджиев увери, че всички постваксинални нежелани реакции се рапортуват в Агенцията по медикаментите, а в България към момента няма потвърден смъртен случай, породен от ваксина, след към този момент сложени към 1,5 млн. дози.

Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, в чийто сектор влиза опазването на здравето, заключи данните от имунизацията в мобилните пунктове на територията на София.

„ Над 5 000 са минали откогато отворихме пунктове. До 11 часа тази заран, в откритите пунктове, са минали към 240 души. Днес отварят и трите пункта в комерсиалните центрове, тъй че броя ще е забележителна – над хиляда индивида на уикенд “, уточни Барбалов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР