Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния

...
Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния
Коментари Харесай

БСП и ПП призоваха служебния кабинет да внесе Бюджет за догодина

Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължение на настоящия бюджет, което не е добре за жителите. Ние считаме, че е рационално да водим диалози, с цел да не допуснем популистки диалози и страната да изпадне в безпорядък.

Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от междинната заплата, да не се понижават обществените ваучери, желаеме да има безвъзмездни медикаменти и учебници за децата, което ще коства 180 млн., желаеме да създадем тъй че хората до 26 година да бъдат освободени от налог върху облагите, майчинството да следва минималната работна заплата, държим на преизчисляване на пенсиите, въвеждане на понятието енергийно безпаричен, две цени за заплащането на енергоносителите -таван на цените на парно, вода и ток.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на срещата с представители на " Продължаваме промяната " в Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По предварителни калкулации обществените заплащания са сред 2 и 3 милиарда лв.. Може да се намерят доходи за тях, само че това е обект на идни диалози, добави Нинова.

Петков изясни, че от Политическа партия са съгласни, че би трябвало да бъде импортиран нов бюджет от служебното държавно управление, тъй като няма по какъв начин бюджет от предходната година да работи и в този момент. “Трябва да бъде нарасналата минималната работна заплата, дори за нас тя би трябвало да бъде 860 лева ”, разяснява още Петков.

Румен Гечев настоя да се търсят разновидности за понижаване на държавния дълг, тъй като дългът е индикативен за това по какъв начин се развива страната ни.

Бюджетният недостиг също би трябвало да бъде понижен, само че в случай че имаме подобен от 3,7% не считам, че ще има забележителен проблем за страната ни, тъй като България поради спешната обстановка сега, множеството средства ще са в интерес на жителите, сподели той.

“Ние би трябвало да заложим по-ниска инфлация в страната, тъй че би трябвало да разработим тактики за нейното понижаване. По отношение на Брутният вътрешен продукт, прогнозите на множеството аналитични центрове демонстрират, че че множеството страни от Европейски Съюз ще влязат в криза, сега ние сме и една от страните с най-ниско Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, тъй че в умозаключение ние би трябвало да следваме трендовете и политиката в Европейски Съюз, да разработим проекти по какъв начин да вървим напред към най-развитите страни в съюза. ”, разяснява още Гечев.

Георги Гьоков посочи, че на база на напъните на предходното държавно управление е допустимо минималната работна заплата да стигне до 850 лева, както и необлагаемият най-малко в размер на линията на беднотия да стане 504 лева “Освен тези ограничения, желаеме еднократната помощ при раждане на първо дете да бъде 500 лева, при второ 1000 лева трето- 1 500, а за майки-студентки - 8 500 лева Предлагаме и еднократна помощ от 300 лева за всички деца от 1 до 4 клас., тъй като всяка една страна би трябвало да може да поеме разноските на най-малките за началото на образователната година. ”, изясни още Гьоков.

Асен Василев изясни, че има огромно съвпадане сред препоръчаните политики. “Както предходната година успяхме да понижим бюджетния недостиг, по този начин и тази сме на път даже да понижим упования подобен. Трябва да забележим диалози с парламентарните партии по отношение на макропараметрите, по-късно да остойностим политиките и да предвижим декларация към държавното управление за същинския бюджет, тъй като сега този бюджет не е подобен. ”, разяснява още Асен Василев.

Андрей Гюров също от Политическа партия изясни, че към този момент партията е входирала такава декларация в Народно събрание, служебният кабинет да създаде нов бюджет, както и че чака поддръжката на Българска социалистическа партия за нейната поддръжка.

Гечев от Българска социалистическа партия на собствен ред отвърна, че в четворната коалиция по време на кабинета Петков не е имало разлики във връзка икономическата политика в страната, по тази причина и в този момент диалозите за консенсусни.

В края на срещата Петков заключи целите по този начин: Нов бюджет, консенсус, че политическите диспути за основаване на държавни управления не са свързани с диалозите за бюджет, общо мнение, че дефицитът не би трябвало да излиза от рамките на естественото, само че все пак обществените политики да бъдат осъществени. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР