Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици

...
Трябва да е ясно, че в близките дни и седмици
Коментари Харесай

Радев: Не мога да приема открити призиви към политическо номадство

Трябва да е ясно, че в околните дни и седмици има да се вземат решение значими провокации от компетенцията на държавното управление и Народното събрание. Изборите са крайният вид. Ако продължава блокажът на институциите и работата на Народното събрание, изборите са неминуем вид. Това разяснява президентът Румен Радев, който взе участие в срещата на върха на самодейността „Три морета“ в Рига.

„ Доказал съм, че в никакъв случай не тичам от отговорност. Досега съм назначил три служебни кабинета и трите се оправиха с провокациите пред тях. Въпросът е партиите да проявят отговорност ”, сподели още той.

Президентът сподели, че не може да одобри открити апели към политическо номадство. „ Хората са дали своят вот по избран метод. Призивите да стартира политическо номадство в българския парламент изкривяват вота на хората. Очаквам всяка партия да води своята виновна политика по този начин, че да притегля членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с апели да напущат други партии, с цел да се причисляват ”, добави президентът.

Той сподели още, че е рано за въпроса на коя партия ще даде третия мандат.

„Инвестиционният фонд на самодейността „Три морета“ направи своята първа, огромна директна инвестиция в България, придобивайки забележителен дял от пристанище „Бургас“, сподели още Радев.

Порт Бургас е най-близкото пристанище на Европейски Съюз до Босфора и придобиването ще има значима роля за поощряване на по-нататъшната съгласуваност и на икономическото развиване на целия район.

Вноската на България в този фонд е 20 млн. евро, а тук става въпрос за в пъти по-голяма инвестиция.

Радев и президентите на страните участнички разискват влошената среда на сигурност поради войната в Украйна и привличането на Киев и страните от Западните Балкани към плановете на „Три морета“.

Инициативата включва 12 страни сред Адриатическо, Балтийско и Черно море и цели да насърчи транспортната, цифровата и енергийната съгласуваност сред страните.

Стратегически сътрудници са Европейската комисия, Съединените щати и Германия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР