Трябва да дойде министър-председателят, за да обясни как в правова

...
Трябва да дойде министър-председателят, за да обясни как в правова
Коментари Харесай

Свиленски към Борисов: Обяснете как се арестуват българи като свидетели

Трябва да пристигна министър-председателят, с цел да изясни по какъв начин в правова страна се арестуват български жители, публицисти, в 7 часа сутринта и се водят с белезници в качеството им на очевидци. Затова приканвам, г-жо ръководител, още веднъж да поканите министър-председателя да пристигна и да осведоми народните представители за протичащото се в страната. За това прикани от парламентарната естрада заместител - ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Георги Свиленски. По думите му казусът има освен вътрешнополитическо, само че към този момент и интернационално значение.

Георги Свиленски бе безапелационен, че българският парламент се унижава, като не е разрешил на министъра на вътрешните работи и шефа на ДАНС да изнесат цялостната информация, с която разполагат, и не е разрешил съвещанието да бъде закрито.

Посетилите ни преди малко лица вътрешният министър и ръководителят на ДАНС се подиграха. Единият сподели, че са арестувани 8 лица, а другият сподели, че се водят следствени дейности против едно лице. Вие нещо разбрахте ли? А вие сте ръководител на Народното събрание в република с парламентарно ръководство. С тези думи се обърна националният представител от ПГ на Българска социалистическа партия за България Антон Кутев към ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. По думите му, в случай че България е демократична страна, то точно тя е виновна за случилото се и точно тя като ръководител би трябвало да наложи обикновените правила на демокрацията. В противоположен случай губите смисъла си и би трябвало да освободите мястото, на което се намирате, безапелационен бе Кутев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР