Трябва да достигаме до добрите решения за хората и да

...
Трябва да достигаме до добрите решения за хората и да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: В управлението БСП е полезна за българските граждани

Трябва да доближаваме до положителните решения за хората и да променяме страната

„ Всичко ще стане факт след приемането на бюджета. Хората ще усетят този нов вид бюджет, този нов вид правене на политика “, това уточни в ефира на Българска национална телевизия заместник-председателят на Българска социалистическа партия и заместник-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той добави, че сега се търсят незабавни ограничения за подкрепяне на бизнеса по отношение на коронавирус.

Вигенин изрази терзанието си по отношение на покачването на цените на природния газ и електрическата енергия през миналата една година. „ Това е огромен потрес и за бизнеса и за държавното управление, което би трябвало да търси решение на такива проблеми “, съобщи безапелационно депутатът.

Социалистът разяснява концепцията на Българска социалистическа партия да се понижи Данък добавена стойност на храните от „ дребната кошница “ – хранителни артикули от първа нужда – месо, самун, мляко. „ Това не се възприе като метод. Коалиционните ни сътрудници считаха, че това не е метода да се оправим с този проблем “, сподели още Кристиан Вигенин.

Относно дългът, който ще е част от Бюджет 2022, зам-председателят разгласи, че той ще бъде напълно ориентиран към капиталовите разноски, които са планувани през тази година. „ Всички обществени разноски са покрити, планувано е покриването им от средствата, които ще постъпят в бюджета от вътрешни средства “, уточни изрично Вигенин. Той добави, че в спешни времена се злоупотребява с пазарните предпоставки.

„ Правителството влезе във властта в един доста комплициран интервал, в края на годината, когато не беше допустимо да се възнамерява бюджет, подобен, какъвто то желае, трябваше в придвижване да открива обстановката “, сподели националният представител по отношение на държавните финанси и работата на Народното събрание върху тях. По думите му бюджета, който следва да бъде признат идната седмица на първо четене е първата стъпка към оправянето със обстановката.

“БСП за първи път посредством присъединяване си във властта съумяваме да осъществяваме тематики на левицата, които отлежаваха в нашите документи в продължение на години “, уточни зам.-председателят на левицата.

Кристиан Вигенин изрази мнение, че общественият план, на който Мая Манолова е главен мотор няма особени шансове. „ Всеки е свободен да се опитва на терена. Това не е някакво терзание, то няма да ни разфокусира. Такава групировка в случай че потегля да се декларира като опция на Българска социалистическа партия, тя е обречена през цялото време. Алтернативата би трябвало да бъде на това, което е страната и по какъв начин я променяме “, разясни още той.

„ Ние ще се стремим да потвърдим на българските жители, че неслучайно сме единствената лява партия в Народното събрание, която участвайки в ръководството реализира обществени резултати “, беше безапелационен националният представител от левицата.

По думите му опълчване сред леви субекти, вътре в Българска социалистическа партия или сред Българска социалистическа партия и предполагаем ляв план би обслужил точно десницата.

„ Сега когато Българска социалистическа партия е във властта би трябвало да се отвори опцията част от тези хора да бъдат потребни. Сигурно ще има един развой на осъзнаване и на критиците и на управлението, който да докара до това Българска социалистическа партия да стартира да събира персони, хора, придвижвания. Ако желаеме да сме потребни за хората и за страната би трябвало да търсим събирането на силите на лявото “, сподели Вигенин по отношение на напусналите Българска социалистическа партия партийни членове.

В умозаключение Вигенин изрече безапелационна позиция, че Бюджет 2022 ще бъде значим тест за обединението. „ Нямам подозрение, че бюджета ще бъде признат, от време на време е въпрос по какъв начин се случва това. Трябва да създадем по този начин, че този бюджет да премине без особени вътрешнокоалиционни търкания “, добави още депутатът. Зам.-председателят на Народното събрание бе безапелационен, че в случай че държавното управление извършва стратегия, цялост от ограниченията в съдружното съглашение, и по-късно от време на време се регистрира на жителите, то българското общество ще види разликата в това държавно управление и че то не работи ден за ден. „ Има една поредност и предвидимост – това е най- значимото за хората “, добави още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР