Трябва да действаме заедно. Това заяви премиерът Кирил Петков в

...
Трябва да действаме заедно. Това заяви премиерът Кирил Петков в
Коментари Харесай

В Давос Кирил Петков призова за единство по отношение на руския газ

Трябва да действаме дружно . Това съобщи министър председателят Кирил Петков в изявлението си по време на полемиката " Изгубено десетилетие? " в границите на Годишната среща на Световния стопански конгрес в Давос, оповестиха от Министерския съвет.

Петков даде образец по какъв начин в къси периоди след прекъсването на доставките от " Газпром " България съумя да откри други възможности . Петков счита, че оптималното потребление на инфраструктурата в района дава опция за енергийна диверсификация освен на България, само че и на Балканите.

Можем да бъдем оптимисти за идващото десетилетие, в случай че вземем поради поуките от миналите 10 години, счита Петков.

Той сподели, че в предходните години не са направени задоволително стратегически стъпки, които да не разрешат повишаването на зависимостта на Европа от съветския газ и които да противодействат на хибридните офанзиви.

Петков счита, че и по въпросите на сигурността и защитата също е липсвало задоволително стратегическо мислене по отношение на логистиката по източния фланг . Той уточни и казуса с непознатите сътрудници, който е изключително настоящ в България .

Според министър-председателя точно всички позволени пропуски не са дали опция да има отговарящ отговор на енергийната рецесия и войната в Украйна .

Петков изрази вяра, че в края на актуалната година България ще бъде самостоятелна от съветския газ и ще има доста по-зелена стопанска система.

В Давос министър председателят Кирил Петков е придружаван от началника на политическия му кабинет и от съветника му по външнополитически въпроси.

Годишната среща на Световния стопански конгрес, която се организира в интервала 22-26 май, минава под мотото " Историята в повратна точка: държавни политики и бизнес тактики ".

Форумът събира над 2000 стопански и политически водачи, интелектуалци, публицисти и специалисти от целия свят, които имат опция да дискутират необятен кръг настоящи въпроси, измежду които възобновяване на световното съдействие, възвръщане на икономическото равновесие, битка с промените на климата, промяна на промишлеността, нововъведения, ръководство и киберсигурност и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР