„Трябва да действаме така, че да изпълняваме решенията на ЦИК,

...
„Трябва да действаме така, че да изпълняваме решенията на ЦИК,
Коментари Харесай

Томов пред bTV: Трябва да изпълняваме решенията на ЦИК, дори когато не сме съгласни с тях

„ Трябва да действаме по този начин, че да изпълняваме решенията на ЦИК, даже когато не сме съгласни с тях. Аз имам много съображения срещу това решение. “

Това сподели представителят на Централната изборна комисия Цветозар Томов за ръчното броенето на 100% от разписките от машинния избор в страната и в чужбина.

„ Надявам се това, което чакам, да не се случи. Създаваме предпоставки за затруднена работа на Секционните изборни комисии. Според мен без особена нужда. Но е правилно, че хората след събитията от последната една седмица са много обезпокоени. Ние не сме установявали до момента случай, в който отчитането на машинния избор да дава предпоставки, че е манипулиран. Решили сме да го създадем оптимално сполучливо. ", добави той.

Според него и 2% биха били задоволителни от статистическа позиция, в случай че не се намерят нарушавания и някакви измами посредством машините.

„ Бихме могли да бъдем спокойни, че те не са публикувани в останалите 98. Не знам дали това ще успокои хората, човешките неточности са доста повече и опциите за операции с хартиени бюлетини са доста повече и ние сме срещали не една и две в последните години, без да твърдим, че са нещо определящо в българските избори. Разписките са просто наподобяващи касови бележки. Разписките се пускат и в непрозрачни кутии за разлика от бюлетините. Дано СИК се оправят правилно с ръчното преброяване на разписките, с цел да имаме материал за съпоставяне с цел да успокоим обществото или в случай че има нарушавания, да ги открием ", сподели още Томов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР