Трябва да бъдете много бдителни, когато в магазина сте отишли

...
Трябва да бъдете много бдителни, когато в магазина сте отишли
Коментари Харесай

Ето какво трябва да знаеш за млечните продукти

Трябва да бъдете доста бдителни, когато в магазина сте отишли за млечни артикули. Хранителната промишленост става все по-изобретателна, когато желае да ни заблуди, че ни продава качествена стока.
Мандрите имат своите секрети, никой не би желал да ги научавате.

Надписите върху сиренето
По закон на сиренето с растителни мазнини не трябва да има надпис „ сирене “.
Но никой не е споделил, че не може да написа „ бяло саламурено “, нали? Ето по този начин целят да ви излъжат, с цел да се подведете и да си дадете парите за него. Внимавайте!

Какво съдържа киселото мляко за пиянство
Все съставки, които биха могли да ви откажат непрестанно от него. Ситният шрифт е належащо да се чете, колкото и да нямате време за губене. В киселото мляко може да има свински желатин, нишесте – нормално от типа царевично, модифицирано. Ще срещнете още млечнокисели бактерии, набухватели, концентрати от плодови сокове, да не забравяме и постоянно присъстващите подсладители.

Палмови мазнини в кашкавала
Когато го разрязвате, откакто е прокиснал в хладилника, ще забележите, че полепват останки от мазнините по ножа. Това е сигурен знак, че съдържа растителни добавки за подражаване на масленост.

Български кашкавал, но различен път
Честа процедура е сирене едам или гауда да минават през завод за преопаковане, с цел да се пласират на нашия пазар като роден кашкавал. Нали хората търсят българското, не са фенове на гаудата. Не е гаранция, че те са правени от мляко обаче, в множеството случаи са от растително масло.

Свръх солено сирене
Имайте поради, че откакто даден артикул е прекомерно солен, очевидно задачата е да се замаже ниското му качество. При сиренето по този начин се прескача процесът на зреене, гафът се маскира с доста сол, само че потреблението му може да сътвори редица опасности за тялото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР