Трябва да бъдем в крак с новото време. Светът е

...
Трябва да бъдем в крак с новото време. Светът е
Коментари Харесай

Революционна система в строителството – Porotherm Profi

Трябва да бъдем в крайник с новото време. Светът е динамичен. Променящ се. Изискващ своето. Времето става все по-оскъдно, а то е най-ценния ни запас. Трябва да го пестим и да го влагаме в най-важните неща от живота ни. Затова и всяка една иновация е ориентирана към това да съкратим времето за осъществяване на избрана активност, само че да увеличим размера. С други думи - да свършим повече, за по-кратко време.

Оттук стартира и приказката на. Развитието на тухлите не стопира - време е да бъдат забравени отживелите практики на строителството и да отговорим на новите условия и движение на живот.

Връщайки се обратно във времето можем да проследим, че тухлите също са се променяли. Може би много хора помнят, че преди години се строеше с така наречените тухли четворки, до момента в който през днешния ден към този момент се употребяват голямоформатни, които улесняват неведнъж работата и покачват успеваемостта.

 Снимка: Wienerberger

Затова с смяната на тухлите идва ред за смяна и на така наречената зидария. Край на трудоемкото подравняване - време е за При новата система зидарският разтвор отпада като способ за срастване и на негово място идва особено създадено полиуретаново лепило (с име Dryfix Extra), което в композиция с тухли Porotherm Profi обезпечава голям брой преимущества. Нека да забележим какви са те.

На първо място - здравината. Съставът на лепилото Dryfix Extra е селекциониран по този начин, че то да бъде оптимално крепко и издръжливо във времето и е особено пригодено за слепването на керамични повърхности. А плътното срастване се дължи на съвършената геометрия, реализирана посредством компютърно калибровано шлайфане на тухлите след изпичане. То замества потребността от познатите зидарски разтвори и всички свързани с тях неудобства и нужни принадлежности.

 Снимка: Wienerberger

И защото започнахме с понятието за време - о, да - това е другото главно преимущество - пестенето на време. Като начало не е належащо към този момент да чакате да стегне зидарския разтвор - времето за слагане на всеки един блок е сведено до най-малко. Анализите демонстрират, че за създаване на част от зидариите може да бъде понижен таймингът до цели 2 пъти. Ако имате усъвършенствани бюджети, всяка минута ще ви е от голяма важност, тъй че това ще ви спести доста разноски.

А когато пестим време и запас, не можем да не споменем и човешкия фактор. Всички чудесно знаем, че бъдещите притежатели на къщи мечтаят процесът да не лишава доста време, градежът да бъде вдигнат бързо и елементарно. В последните години обаче се вижда наклонността за липса на подготвена работна ръка. Майсторите са към този момент ъгъл и от време на време би трябвало да чакаме майстора, който са ни предложили да свърши миналата къща, с цел да се заеме с нашата. Това в този момент не се постанова, тъй като действително един занаятчия може да размени двама, от време на време трима. Новата система Porotherm Profi разрешава независима работа, без безусловно никакъв компромис с качеството на осъществяване.

 Снимка: Wienerberger

Предимствата обаче не стопират до тук. Знаем, че не постоянно може да съвпадне градежът с хубаво време на открито. Често е студено, снеговито и с доста ниски температури. Само че с Dryfix Extra зидането продължава и през зимата на температура до -5°C. Проследявайки междинните температура за България през последните години можем да кажем, че новата система може да удължи строителния сезон с цели 2 месеца! Което е ужасно, изключително, в случай че желаете да строите на крайбрежни обитаеми места, където възбраната за строителство по време на лятото ви лимитира доста.

И несъмнено, с елиминирането на зидарския разтвор в картинката, можем към този момент да приказваме за чиста строителна площадка. Всички сме виждали разхвърляни градежи с насъбрани отпадъци. Това към този момент може да не е по този начин и да спестим и от разноските за разчистване и депониране на боклуци.

Като разясняваме и редуциране на разноските, значимо е да кажем, че може да се спестят запаси и посредством друго преимущество - завършек на спомагателната техника. С новата система, имате нужда от доста по-малък брой принадлежности. Затова тези разноски може също да ги отпишете. Имате потребност само от няколко флакона Dryfix Extra и револвер за полиуретаново лепило с висока резба.

 Снимка: Wienerberger

И с изключение на, че системата обезпечава икономии от време и разноски, имаме още една добра вест. Ако приказваме за съпоставяне на един кв. м подготвен дувар, изпълнен с елементарните тухли с разтвор и разновидността с, сметката е ясна: с тази система крайният артикул излиза на същата цена, а от време на време и по на ниска цена, в случай че става въпрос за огромни кооперации. Не вярвате? Можете да се убедите с този и да разиграете няколко разновидността.

Към този миг системата към този момент е припозната от доста строители, които се възползват от нея. В Австрия и Германия се работи с нея от повече от 15 години. Построени са редица обекти и в България с новата система, а отзивите са че системата надминава упованията. Няма по какъв начин и да е друго - към този момент имаме по-бързо и икономично строителство на напълно друго равнище. Кой не би избрал да спести време и запас?

Включете на скорост и се възползвайте от преимуществата, които Винербергер ви дава! Направете питане за консултация още в този момент.

Материалът е възложен от Wienerberger
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР