Трябва да бъдем реалисти, нямаме основание да смятаме, че България

...
Трябва да бъдем реалисти, нямаме основание да смятаме, че България
Коментари Харесай

Вигенин изригна заради увеличаването на пенсиите!

Трябва да бъдем реалисти, нямаме съображение да считаме, че България няма да бъде един сполучлив ръководител на Съвета на Европейски Съюз. В същото време не трябва да се успокояваме, тъй като времето тече. Това сподели депутатът на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не е въпросът да посрещнем и изпратим едни хората, които ще дойдат у нас, а да сложим политически цели, които след това ще бъдат реализирани “, акцентира някогашният външен министър. „ Европейски Съюз най-малко два пъти е препотвърждавал желанието си за приемане на Западните Балкани в съюза, каквато е нашата цел. Там към момента имаме тлеещи спорове, съществени социално-икономически проблеми, престъпността, свободата на медиите. Колкото по-близо са до европейските стандарти те, толкоз по-добре ще е за България “, уточни Вигенин.

„ Ролята на медиатор не е най-удобната, само че ние сме длъжни да доведем повече Балкани в Брюксел и в това време да доведем Европейски Съюз на Балканите. Трябва да срещнем Европейски Съюз с проблемите тук “. Бившият външен министър разяснява и нарастването на минималните пенсии.

„ Смятаме, че има пари за всички пенсионери. Справедливата мярка е преизчисляване. Това което се случва е замазване на очите на част от пенсионерите. Има огромна доза неправда насъбрана в системата “. „ Отварянето на тематиката " Македония " в този момент би нанесло повече вреди, в сравнение с изгоди “, безапелационен бе Вигенин. Той добави, че е добре да не се трансформират нещата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР