Трябва да бъдем малко по-подозрителни към информацията наоколо днес, винаги

...
Трябва да бъдем малко по-подозрителни към информацията наоколо днес, винаги
Коментари Харесай

Тревожната социално-медийна реалност

Трябва да бъдем малко по-подозрителни към информацията в близост през днешния ден, постоянно би трябвало да имаме поради кой ни я оповестява, по кое време. Това ли е най-важното и водещото в реалност?

Някои от водачите на мнение в света през днешния ден остават сюрпризирани от човешките реакции на хората, захранвани от известията в медиите и картината, която медиите дават за света. 

Един от тях е Бил Гейтс, споделя в изданието Inc.com Крис Матисчък. Наскоро създателят на Microsoft и филантроп-предприемач, за който е известно, че чете доста, разгласява с коментар в профила си в Twitter графика, която демонстрира аргументите за смъртността в Съединени американски щати през 2016 година От нея излиза наяве, че сърдечните заболявания и рака сформират 60% от тях. Следващата колона показваше търсенията в Гугъл в Съединени американски щати за същата година: 37% търсения на информация за рака, 2% за заболяванията на сърцето. 

Наистина, хората в страната бяха търсили сведения и за смъртността от пътни произшествия, инсулти, диабет, пневмония, самоубийства, убийства и тероризъм - само че доста повече, в сравнение с за сърдечните заболявания (които съгласно данните са водещата причина за смъртност). 

В третата колона се показваше пропорцията медийно отразяване по избрани тематики от уважавания в. Ню Йорк Таймс. Рак? 13,5%. Болести на сърцето? 2,5%. Убийства? 22,8%. Теорирзъм? 35,7%. 

Последната колона предлага данни за " Гардиън " и отразяваните от английското издание тематики, които като цяло са сходни като при " Ню Йорк Таймс ". 

Бил Гейтс разяснява таблицата по следния метод: 

" Винаги съм бил учуден от несъответствието сред това, което виждаме в новините и действителността на света към нас. Както би споделил моят починал другар Ханс Розлинг, би трябвало да се борим с инстинкта на страха, който изкривява нашата позиция ". 

Розлинг беше доктор и статистик, който мощно желаеше хората да погледнат действителността на данните, когато преглеждат истините за развиването.

Гейтс е отчаян, че страхът господства човешкото мислене и медийното отразяване.

I’m always amazed by the disconnect between what we see in the news and the reality of the world around us. As my late friend Hans Rosling would say, we must fight the fear instinct that distorts our perspective: https://t.co/uQRofM4q2upic.twitter.com/SzXDFr4clj

— Bill Gates (@BillGates) June 11, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР