Трябва да бъде завишен инвеститорският контрол върху всички действащи и

...
Трябва да бъде завишен инвеститорският контрол върху всички действащи и
Коментари Харесай

Новият регионален министър: Ще повишим контрола върху фирмите за строителен надзор

Трябва да бъде повишен инвеститорският надзор върху всички настоящи и бъдещи планове, изпълнявани от Министерството на районното развиване и благоустройството. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, която встъпи в служба от през вчерашния ден.

Упражняваният от ДНСК надзор би трябвало да бъде ефикасен и ще държа да бъде повишен контролът върху лицензираните компании за строителен контрол. Ще помислим и в случай че би трябвало ще променим нормативната база, тъй че да няма признат инфраструктурен план, който да не може да бъде въведен в употреба без да е първокласен, сподели тя. 

Петя Аврамова уточни, че ще продължи политиката за нови магистрални и скоростни пътища , за рехабилитация и ремонт на съществуващата републиканска пътна мрежа и ускорената работата по водната промяна. Министърът подсети, че през 2019 година ще започват капиталовите планове, по които ВиК операторите ще бъдат бенефициенти за пръв път по Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “. Ще продължим работата за сполучливото въвеждане на тол системата, което е извънредно значим приоритет, тъй като с новия способ за електронно събиране на такси за изминато разстояние от тежкотоварните коли чакаме повече доходи, с които да можем да работим за нови пътища и рехабилитация на съществуващи, сподели още Аврамова, представена от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие.

Във връзка с работата по пътищата в Северна България министърът разяснява, че автомагистрала „ Хемус “ е обект, който несъмнено би трябвало да бъде приключен. Този сектор е значим за развиването на Северна България, когато приказваме за уравновесено развиване на районите – би трябвало да осъществим това със наличие. Петя Аврамова подсети, че Автомагистрала „ Тракия “ е изиграла своята роля за Южна България.

Изключително значим е и скоростният път „ Видин – Ботевград “ , който би трябвало да свърже „ Дунав мост 2 “ с автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “ и „ Струма “, работата по завършването на която няма по какъв начин да не се регистрира. Важна е и автомагистрала „ Русе - Велико Търново “. Процедурите по осъществяването й ще започват след решението на Върховния административен съд.

Автомагистралният пръстен би трябвало бъде осъществен, с цел да може да се пътува комфортно и безвредно по пътищата, акцентира министърът.

Хора със познание и опит като Николай Нанков би трябвало да бъдат включени в работата, тъй че за мен ще бъде доста скъпо да употребявам неговите познания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, в случай че одобри тази опция да остане. Засега няма решение по този въпрос, сподели министър Аврамова в отговор на въпрос дали е допустимо предшественикът й да остане в министерството като заместник-министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР