Трябва да бъде ясно, че ЧЕЗ не е продадена от

...
Трябва да бъде ясно, че ЧЕЗ не е продадена от
Коментари Харесай

Фирмата от дълбоката провинция, купила ЧЕЗ, изпокара депутати от ГЕРБ и БСП в ефира на Нова телевизия

Трябва да бъде ясно, че ЧЕЗ не е продадена от българската страна, а от чешката. ЧЕЗ е чешка държавна компания. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия Тома Биков от ГЕРБ.

„ Това, което българската страна може да направи в тая обстановка, е длъжна да ревизира договорката и тя ще го направи “, уточни Биков във връзка информация, че през вчерашния ден инспекции са стартирали ДАНС, Национална агенция за приходите, КФН, Комисия за защита на конкуренцията, КЕВР. „ Част от тези инспекции са по предписание “, добави Биков.

Целта им е да се ревизира, че българската страна не е взела участие в тази договорка. „ Защото имаше и такива спекулации “, добави депутатът.

Георги Михайлов от Българска социалистическа партия съобщи, че съзнателно казусът се измества в Чехия. „ Това се случва на наша територия. Той касае към 1,6 милиарда годишно, към 2 млн. жители “, акцентира той. Закупуването от „ една компания от дълбоката провинция с най-малък капитал “, Михайлов съпостави със закупуването на международен фармацевтичен колос от квартална аптека.

„ Тези инспекции няма какво да открият “, сподели социалистът и добави, че става дума за „ паралелна страна “.

„ Говорите за чешката паралелна страна “, отвърна Биков. Социалистът, обаче, подсети, че в последните месеци ЧЕЗ настойчиво се е опитвала да продаде дяловете си у нас. „ Сега всичко се случва с една компания международно незнайна, неразбираем капитал “, сподели Михайлов.

„ Няма по какъв начин България да заповяда на Чехия на кого да продаде своите активи “, посочи Биков.

„ Когато става дума за енергетика, няма по какъв начин страната да не бъде извънредно деликатна “, съобщи социалистът. Той се обърна към сътрудника си: „ Вие самият се изказвате доста сдържано – и вярно постъпвате, дали това е скандал. Ето, аз ви оказвам помощ и споделям, че е скандално “.

На въпроса какви имена се разискват за поста министър на енергетиката след оставката на Теменужка Петкова, Тома Биков отговори: „ Имена ще има на съдружния съвет, който ще се организира идната седмица “.

Според Георги Михайлов, казусът не е бил в познанствата на Теменужка Петкова, а във обстоятелството, че една мъничка компания купува толкоз огромен бизнес в енергетиката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР