Трябва да бъде въведена пределна възраст за водачите, които работят

...
Трябва да бъде въведена пределна възраст за водачите, които работят
Коментари Харесай

Дияна Русинова: Трябва да се въведе пределна възраст за водачите в обществения транспорт

Трябва да бъде въведена пределна възраст за водачите, които работят в публичния превоз, счита Дияна Русинова от Европейския център за транспортни политики. " Далеч съм от мисълта на възрастните хора да им бъде неразрешено да карат, само че би трябвало да бъде пределно ясно дали са годни за това ", безапелационен е специалистът. 
Прочетете още
TrafficNews продължава тематиката за водачите в публичния превоз, които от дълго време са трансферирали пенсионна възраст, само че не престават да работят. През последния месец станаха няколко случая с водачи на рейсове, които са сред 68 и 73 години, само че не престават да са зад кормилото и да транспортират пасажери. 

" Пилотите на самолети могат да работят до 41- годишна възраст. След това те би трябвало да слязат от самолета. На база на проучвания е преценено, че след тази възраст, рискът от неправилна или забавена реакция се усилва. Подобни ограничавания са нужни и при водачите в публичния превоз ", безапелационна е Русинова. 

Според нея, казусът с неналичието на фрагменти е ангажимент на самия отрасъл. " Да, би трябвало да има вярна връзка на равнище министерства и да се сложи казуса. Но не може да се чака единствено на страната. Браншът също би трябвало да откри метод да си сътвори фрагменти. Ако им би трябвало подпомагане, ние ще ги подкрепим. Но няма по какъв начин на пътищата да има водачи, които са рискови за придвижването. Вижте единствено какво стана преди няколко дни край Габрово ", напомни Русинова случая, при който 73-годишен лидер се заби в ограда с рейс, в който пътуваха 16 деца. 

TrafficNews продължава да търси разнообразни отзиви по тематиката. Вашите оферти можете да изпращате на.bg.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР