Трябва да бъде намерено решение за достойно излизане от войната

...
Трябва да бъде намерено решение за достойно излизане от войната
Коментари Харесай

Ердоган: Нужно е решение за достойно излизане от войната в Украйна

Трябва да бъде открито решение за почтено излизане от войната в Украйна, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в послание пред международните водачи на 77-ото Общо заседание на Организация на обединените нации, съобщи ТРТ Хабер, осведоми Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7039
Ердоган още веднъж прикани за разговор за преустановяване на военния спор сред Русия и Украйна.

" Трябва дружно да намерим рационално, заслужено и използвано дипломатическо решение, което да даде на двете страни опция за почтено излизане от рецесията ", съобщи президентът на Турция, имайки поради войната в Украйна.

Турският водач акцентира смисъла на разговора и дипломацията за разрешаването на спора, като уточни, че с помощта на подпомагащата роля, изиграна с това схващане от страна на Турция, съветската и украинската страна са били събрани първо на дипломатическия конгрес в Анталия, а след това и в Истанбул. Благодарение на взаимните старания с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш пък е била обезпечена договорката за преноса на украинско зърно към международните пазари, подсети Ердоган. По думите му този триумф е затвърдил доверието в Организация на обединените нации от страна на хората по света, които търсят помощ от интернационалната общественост.

" Подобен метод може да се схване и към рецесията в атомната електроцентрала в Запорожие, която още веднъж визира сигурността на цялото човечество ", сподели Ердоган, като даде обещание, че страната му ще  продължи да поставя старания за преустановяване на войната въз основата на териториалната целокупност и независимостта на Украйна.

В изявлението си турският президент засегна и други районни и световни въпроси като обстановката в Сирия, битката против тероризма, бежанската рецесия, нестабилната конюнктура в Ирак, развитията сред Армения и Азербайджан и други
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР