Трябва да бъде намерен законов механизъм незаконното строителство да бъде

...
Трябва да бъде намерен законов механизъм незаконното строителство да бъде
Коментари Харесай

Иван Шишков: Външните връзки към някои камери и рамки на тол системата нямат разрешителни за строеж

Трябва да бъде открит законов механизъм противозаконното строителство да бъде регламентирано. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия " Денят стартира " служебният министър на Регионалното развиване и благоустройството Иван Шишков. Единственият метод, по който това може да се случи, това е като се промени Закона за устройство на територията, сподели още той и посочи, че предложение за такава смяна е импортирано в Народното събрание.



Държавата си е разрешила да разпореди строителство отвън рамките на Закона за устройство на територията за над 1 млд. лв., посочи министърът. Предложението е за оповестяване на толерантност, само че това не е прошка, посочи Шишков.

Ако някой би трябвало да понесе юридическа отговорност, това би трябвало да са тези, които са възлагали поръчките, т.е. Управителният съвет на АПИ по времето 2018-2020 година, посочи той и добави, че главният проблем е възлагането, тъй като тогава те са възлагани като настоящ ремонт, без планове и без позволение за градеж.

Министърът сподели още, че същото се отнася и за строителството на някои язовири, по-конкретно за язовир " Тополово ", където се случи повреда през януари месец.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР