Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде

...
Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде
Коментари Харесай

Явор Колев: Трябва да се създаде регистър на педофилите

" Трябва да бъдат направени законодателни промени, тъй че да бъде основан указател на педофилите, тъй като сега излежават съответна присъда отнемане от независимост и откакто я излежат - органите на реда не знаят къде работят и какво вършат. В другите страни това се следи и е категорично вписано къде работят, с цел да не може да не престават да експлоатират полово деца ". Това мнение изрази Явор Колев, шеф на отдел „ Компютърни закононарушения ” към ГДБОП- Министерство на вътрешните работи на родителската среща „ От нас зависи ”, осведоми БГНЕС.

Децата сред 8 и 14 години са най-застрашената група консуматори в интернет пространството, заради нежната си възраст и липса на житейски опит.

" Затова и най-често виртуалното блудничество, половото изнудване, разпространяването на материали със полова употреба, а даже и кибер-тормоз, са свързани с деца, живеещи в проблематична фамилна среда, с един родител или пък в семейство, в което има липса на надзор и заинтригуваност за това какво се случва с техните деца, до момента в който са пред компютъра. Фактът, че родителят е в прилежащата стая, а детето е на компютъра, не значи, че то е предпазено ", сподели още Колев.

Оказва се, че едвам 52% от родителите са били осведомявани за това, че техните деца са получавали известия от хора, които са желали да ги експлоатират полово. Момчетата по-рядко споделят на родителите си, както и на органите за реда, че са станали жертва на сходен тип посягане в обществените мрежи. Докато девойките, от своя страна, постоянно се „ влюбват ” в насилника си.

Според Колев преди е имало към 200 уеб страницата за запознанства, където педофилите са „ върлували ”, до момента в който в този момент техните съществени канали са: Фейсбук, Youtube, Snapchat, Viber, jivotnoto.com и прочие

" Педофилът е един от нас, хора като вас, имат положително обучение, добър метод на живот и нормално се стремят да работят специалност, която е обвързвана с деца, заяви началникът на отдел „ Кибер закононарушения ”. Педофилите към този момент не са единствено така наречен „ просто гледащи ”, а и производители на порнографско наличие с деца, онлайн груминг и сексторшън, по тази причина и родителите би трябвало да вземат дейна роля в процеса на цифрово ограмотяване ", изясни Явор Колев, шеф на отдел „ Компютърни закононарушения ” към ГДБОП- Министерство на вътрешните работи.

Колев, заяви също по този начин, че тази седмица са заловили двама души от Дупница за педофилия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР