Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде

...
Трябва да бъдат направени законодателни промени, така че да бъде
Коментари Харесай

Началникът на Компютърни престъпления поиска регистър на педофилите

Трябва да бъдат направени законодателни промени, тъй че да бъде основан указател на педофилите, тъй като сега излежават съответна присъда отнемане от независимост и откакто я излежат - органите на реда не знаят къде работят и какво вършат. В другите страни това се следи и е категорично вписано къде работят, с цел да не може да не престават да експлоатират полово деца.
Това мнение изрази Явор Колев , който е шеф на отдел „ Компютърни престъпления” към ГДБОП- Министерство на вътрешните работи на родителската среща „ От нас зависи”, която се организира през днешния ден.
Децата сред 8 и 14 години са най-застрашената група консуматори в Интернет пространството, заради нежната си възраст и липса на житейски опит. Затова и най-често виртуалното блудничество, половото изнудване, разпространяването на материали със полова употреба, а даже и кибер-тормоз, са свързани с деца, живеещи в проблематична фамилна среда, с един родител или пък в семейство, в което има липса на надзор и заинтригуваност за това какво се случва с техните деца, до момента в който са пред компютъра. Фактът, че родителят е в прилежащата стая, а детето е на компютъра, не значи, че то е предпазено, съобщи Колев.
Оказва се, че едвам 52% от родителите са били осведомявани по тази причина, че техните деца са получавали известия от хора, които са желали да ги експлоатират полово. Момчетата по-рядко споделят на родителите си, както и на органите за реда, че са станали жертва на сходен тип посягане в обществените мрежи. Докато девойките, от своя страна, постоянно се „ влюбват” в насилника си.
Според Колев преди е имало към 200 уеб страницата за запознанства, където педофилите са „ върлували”, до момента в който в този момент техните съществени канали са: Фейсбук, Youtube, Snapchat, Viber, jivotnoto.com и пр . " Педофилът е един от нас, хора като вас, имат положително обучение, добър метод на живот и нормално се стремят да работят специалност, която е обвързвана с деца ", заяви началникът на отдел „ Кибер престъпления”.
Но съгласно него, към този момент педофилите не са единствено така наречен „ просто гледащи”, а и производители на порнографско наличие с деца, онлайн груминг и сексторшън, по тази причина и родителите би трябвало да вземат дейна роля в процеса на цифрово ограмотяване.
Колев, заяви също по този начин, че тази седмица са заловили двама души от Дупница за педофилия .
Единият от тях с подправен Фейсбук профил примамил 13 девойки на възраст сред 11 и 13 години. С няколко от тях е злоупотребявано полово . Профилът му е закрит, само че при задържането в телефона му е открит нов профил с контакти на деца от всички краища на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР