Трусовете в здравната система продължават. Шефът на Здравната каса професор

...
Трусовете в здравната система продължават. Шефът на Здравната каса професор
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК се запъна, няма да подава оставка

Трусовете в здравната система не престават. Шефът на Здравната каса професор Камен Плочев няма да подава оставка. Това сподели самият той. Професор Камен Плочев удостовери, че здравният министър му е изискал оставката поради писмото, с което моли депутатите да обсъдят опцията за актуализация на бюджета. Причината – възходящи задължения на българската към непознати здравни каси. Плочев твърди, че е уведомил за казуса министъра 10 дни по-рано, осведоми bTV.

„ За 4 месеца, този човек се е срещнал с мен единствено един единствен път, с цел да ми изиска оставката. Това работа сред министър и началник на каса ли е”, пита той.

Шефът на касата се оплака и от вмешателство на ръководителя на Надзорния съвет и заместник-министър Жени Начева – отменяла негови заповеди, своеволно викала хората, кадрувала и изнасяла информация. Бившият подуправител на Касата удостоверява намесата.

„ Проф. Плочев нагледно казано не е за тая работа. Дори да остане в Касата ще продължи, в скоро време ще направи гаф”, сподели доктор Димитър Петров.

Плочев съобщи, че посредством медиатор почитан политик го е посъветвал да се отдръпна. „ Иначе ще бъде включена репресивната машина на страната и аз работа в държавна болница като професор няма да си намеря”.

„ По-висок от министър, с искания да ръководи страната. Не е министър председателят, схваща се”, посочи Славчо Велков.

Финансовият министър прикани професора да каже кой го заплашва и също настоя за оставката му. Още през вчерашния ден министър председателят Борисов е извикал Плочев на среща и му е разказал за скица за източване на касата. Запознати са и членове на Надзорния съвет.

„ Хипотетично, български лекари практикуващи в клиники и лечебни заведения в Западна Европа имат своите български пациенти и безпроблемно ги лекуват там, макар че сходно лекуване може да бъде осъществено и в България”, изясни Боян Бойчев, член на Народно събрание на НЗОК.

От здравното министерство резервираха безмълвие.

Казусът ще бъде прегледан на съвещание на парламентарната група на ГЕРБ във вторник. На идващия ден пък депутатите от Здравната комисия изслушват проф. Плочев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР