Трусове очакват ПП-ДБ покрай споразумението с ГЕРБ-СДС за общо правителство,

...
Трусове очакват ПП-ДБ покрай споразумението с ГЕРБ-СДС за общо правителство,
Коментари Харесай

Денков се разделя с 6-има кандидат-министри?

Трусове чакат ПП-ДБ около съглашението с ГЕРБ-СДС за общо държавно управление, което да бъде управлявано поредно от Николай Денков и Мария Габриел – кандидат-премиерите на двете обединения.

Шестима от кандидат-министрите, които предложи Денков, когато десните оповестиха номинацията му за министър-председател с втория мандат, евентуално ще бъдат заменени, . Това са Андрей Янкулов (МВР); Юлиан Войнов (икономика); Иван Кръстев (труд и обществена политика ); Христо Даскалов (земеделие); Гергана Кабаиванова (туризъм).

Досега се говореше, че единственият представител на ГЕРБ-СДС в бъдещия общ кабинет ще бъде Габриел – като вицепремиер и министър на външните работи. Денков от ПП-ДБ заяви тази заран в Народното събрание, че в диалозите с герберите те са поискали да получат повече министри. " Разбрали сме се, че този лист (на кандидатите за министри – бел.а.) ще бъде излъчен от нас. След това, в случай че има промени, би трябвало да бъдат одобрени от двете страни ", изясни кандидат-премиерътДенков.

Той сподели, че не знае по кое време ще получи мандата за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев. Дали незабавно ще го върне назад изпълнен, това зависи от датата, на която ще му бъде връчен. Тепърва следва и кабинетът да бъде разискван в управителните органи на многочислените партии съставляващи обединението ПП-ДБ.

Малко по-късно Даниел Митов от ГЕРБ подхрани мненията за повече представители на партията в държавното управление. Той сподели пред bTV, че ПП са трансформирали разпоредбите в диалозите, поставяйки политически лица за министри, а освен специалисти - което означавало, че Денков и Габриел следва да доизчистят формата. Митов не посочи изрично за какъв брой тъкмо души настоява ГЕРБ. 

ОТЦЕПНИКЪТ

Радостин Василев, който напусна със скандал ИТН миналата година, а след това се причисли към Политическа партия, може да напусне и актуалната си партия. Депутатът се отхвърли неотдавна от имунитета си, който беше пожелан от основния прокурор Иван Гешев. И в това време даде да се разбере, че не е удовлетворен от решението на съпартийците си да ръководят дружно с ГЕРБ-СДС.

Василев разгласи, че на следващия ден, петък, ще даде конференция на придвижването " Силна България ", на което е основател. " Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България! ", написа той във Facebook. Така недвусмислено сподели враждебното си отношение към обединението с герберите, което даде основание в Народното събрание да се заприказва, че на идната конференция ще разгласи, че напуща Политическа партия.

Василев изостави Има Такъв Народ през юни 2022 година Ако в този момент напусне и Политическа партия, ще излезе, че е изоставил две партии в границите на по-малко от година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР