Трусът с магнитуд 6,2 удари в планински район в понеделник

...
Трусът с магнитуд 6,2 удари в планински район в понеделник
Коментари Харесай

Силно земетресение в северозападен Китай, което уби най-малко 148 души, причини икономически загуби за милиони

Трусът с магнитуд 6,2 удари в планински регион в понеделник вечерта сред провинциите Гансу и Цинхай и на към 1300 километра (800 мили) югозападно от Пекин, китайска столица. CCTV сподели, че 117 са убити в Гансу и 31 други в прилежащ Цинхай, до момента в който трима души остават в неопределеност. Близо 1000 бяха ранени и повече от 14 000 домове бяха разрушени.

CGTN, интернационалното звено на китайската държавна телевизия, сподели, че първата партида от 500 краткотрайни жилищни единици е била издигната за жителите на Мейпо, село в Гансу, в петък вечер.

Много бяха прекарали нощта в убежища, сложени в региона, защото температурите паднаха много под нулата. Проведоха се погребения, някои от които следваха мюсюлманските обичаи на огромна част от популацията в засегнатия регион.

Повечето от земетресенията в Китай са в западната част на страната, в това число провинциите Гансу, Цинхай, Съчуан и Юнан, както и района Синдзян и Тибет. Последното земетресение беше най-смъртоносното в страната от...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР