"Трусът беше кратък, но много силен в Стряма. Сякаш падна

...
"Трусът беше кратък, но много силен в Стряма. Сякаш падна
Коментари Харесай

Кметът на Стряма от епицентъра на труса: Първо се чу гръм

"Трусът беше къс, само че доста мощен в Стряма. Сякаш падна гръм ". Това описа кметът на село Стряма Васил Черпелийски за Нова телевизия.

Земетресението със мощ 4,5 по скалата на Рихтер раздруса Пловдивско малко след 14:00 часа през днешния ден. То е била на дребна дълбочина и по тази причина е усетено в огромен периметър. Епицентърът на земетресението в Пловдив се оказа в индустриалната зона на Раковски, която се намира на километър от село Стряма.

Земетресение край Пловдив, усетено е и в София

След труда се оповестява за паднали комини и необитаема къща, която се е наклонила на една страна.

Черпелийски описа, че обядвал у дома със фамилията си, когато всичко се разлюляло. 6-годишният наследник на фамилията се стреснал. Наложило се родителите да му изясняват, че това е естествен прелом. Дълго време детето обаче не можело да се успокои, съобщи Нова телевизия.

Кметът съобщи, че в селото няма съществени разлушения. Няма и суматоха. Негови съселяни му съобщавали само за счупени чаши, чинии и паднали предмети.

"Оглеах съседските къщи и не виждам вреди по тях, досега не са постъпили и сигнали. Тръгнах да ревизира по-старите общински здания ", описа Черпелийски. По улиците нямало доста наизлезли хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР