Трус в управлението има, но сме твърдо решени с коалиционните

...
Трус в управлението има, но сме твърдо решени с коалиционните
Коментари Харесай

Захариева с коментар за Ревизоро и "Балкански поток"

Трус в ръководството има, само че сме твърдо решени с съдружните ни сътрудници да довършим мандата си.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева във връзка разтърсванията в ръководещата коалиция, оставката на екоминистъра Нено Димов и идния избор на Емил Димитров - Ревизоро за нов министър на околната среда.

"Не мога да приказвам за най-сериозната рецесия в ръководството. По-скоро това е трус, тъй като всяка една оставка на министър е трус. Убедена съм, че вотът на съмнение на Българска социалистическа партия няма да мине.

Целта ни е хората в Перник да стартират да имат вода допустимо най-скоро. Утре при гласуването на новия министър също имам вяра, че ще имаме болшинство и той ще бъде определен. Очаквам и депутатите от "Атака " да поддържат новия министър.

Ясно е, че имаме разлики, само че доста по-отговорно е да довършим мандата си. Вярвам, че това ще се случи ", безапелационна бе Захариева.

Тя разяснява и тематиката за "Балкански поток " във връзка думите на държавния секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл, че Съединени американски щати са срещу газовите тръби да минават през България.

"Интересите на България са да не бъде заобиколена на газовата карта и да получава газ от разнообразни страни. Не можем да бъдем единствено директна страна и да получаваме такси. Това е повода "Балкански поток " да бъде толкоз значим за България.

Друг значим план е интерконектора с Гърция. Създаването на газов хъб ще ни помогне да избираме разнообразни снабдители на газ и да диверсфицираме газопреносната си система.

Всеки газ е значим за България, в това число и съветският. Искаме да имаме допустимо най-вече източници на доставки на газ. Това е ползата на България и ние би трябвало да го пазиме.

Самите сътрудници от Съединени американски щати също имат право на мнение, само че България е суверенна страна и имаме право на своя позиция ", съобщи Захариева.

"Некоректно е да се приказва, че сме призовавали български жители, които са изрядни, да аплайват за американски визи, с цел да паднат отводите и визите да отпаднат. Това не е тъкмо.

Водим една акция за осведоменост на жителите, в която обясняваме кои са най-често допусканите неточности при кандидастване за визи, с цел да се заобикалят.

Такива акции е имало в Полша, Хърватска и там са дали резултат. При нас също стартират да дават резултати, тъй като отводите към този момент са паднали под 10%, само че има какво още да се желае.

Ако се реши, че това не е уместно за България, няма да създаваме тази акция ", разяснява Екатерина Захариева появилите се информации, че външно министерство подтиква български жители да кандидатсват за американски визи.

"Иран постоянно е бил основен фактор в Близкия Изток. Сега виждаме, че там още веднъж има митинги и четем за голям брой арести, което ние в Европейски Съюз не поддържаме. Виждаме и градивната роля на Иран за сваления украиснки аероплан.

Те признаха своята виновност, само че в този момент най-важното е да се рповеде едно почтено следствие на аргументите за злополуката, с цел да могат околните на починалите да получат правдивост ", приключи Захариева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР