Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането

...
Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането
Коментари Харесай

Канал 3: Трус във ВМРО след влизането във властта, стотици напускат партията

Трус в редиците на воеводите в цялата страна след влизането на Вътрешна македонска революционна организация във властта и присъединяване на водача Красимир Каракачанов в държавното управление. Само в Сливенско са подали заявки за овакантяване на партията 325 воеводи, твърди се, че наклонността бушува в структурите в цялата страна, твърди Канал 3.

Скандално хвърлиха оставките си през днешния ден пред медиите водачите на Вътрешна македонска революционна организация в Сливен - потегля си регионалният водач на партията Георги Георгиев, който се употребява с огромен престиж измежду воеводите. Оставка са подали някогашният към този момент зам.-председател на общинското управление в Бургас Тодор Илиев, членът на общинския комитет Николай Панев и ексшефът на организацията в Равнец Димитър Тончев.

В разминаване на думи и каузи упрекват своя водач Каракачанов отиващите си, които настояват, че е налице неглижиране на мнението на членовете и симпатизантите на Вътрешна македонска революционна организация по места по значимите тематики като пенсии, сигурност, защита на границата. Отцепниците се сърдят и за подредбата на депутатските листи на отминалия парламентарен избор.

Недоволството на сливенските воеводи пък избухна и поради несъобразяването на тяхното предпочитание водачът им Георгиев да стане лидер на листата в района, а вместо него мястото бе обещано на НФСБ на правилото на разделянето на районите сред трите партии в Обединени патриоти.

Според представителите на бургаската организация на Вътрешна македонска революционна организация и там била сходна обстановката. В Бургаско кметове на села, спечелили от името на Вътрешна македонска революционна организация, също напускали партията.

Обединените патриоти губят позиции по места поради индиферентност на водачите и това, че не работят в полза на българските жители, всичко свърши с влизането им в ръководството, разяснява пред медиите в Сливен Тодор Илиев. Той съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация води политика, която не е ориентирана към жителите, написа още Канал 3.

Ние се опитвахме да изразим мненията и позициите на живеещите в региона неведнъж, само че на централно равнище не желаеха да бъдем чути. Затова взехме сложното решение да напуснем Вътрешна македонска революционна организация – тъй като не можем да разбираем на една стара жена в някое балканско село по какъв начин обещаната пенсия от 300 лв. стана на 16, разяснява още Георгиев решението си.

За година и половина водачът Каракачанов не пристигна тук нито един път, укори още Георгиев партийния лидер, който стана вицепремиер и боен министър. Според недоволните воеводи Каракачанов се отдръпнал от тях, откакто влезнал в изпълнителната власт.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР