Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран вчера край

...
Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран вчера край
Коментари Харесай

Изплашени очевидци разказаха за труса край Банско: Ярка светкавицa, гръм, а после...

Трус с магнитуд 3,3 по Рихтер е регистриран през вчерашния ден край Банско в 19.36 часа, заяви дежурният сеизмолог от Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българска академия на науките, представен от "Фокус ". Както БЛИЦ писа трусът е на дълбочина 15,5 км.

В Крупник земетресението е усетено леко като бумтене и тъп удар. В Мусомище, Сандански, Самоков и Гоце Делчев не е усетено. В Банско трусът е усетен като мощно бумтене и тъп удар, в Разлог като отскачане и бумтене. В Бачево и Белица също е усетено.
Според първичната информация на Европейския-Средиземноморски сеизмичен център трусът е бил с магнитуд 3,6, само че по-късно неговата мощ беше намалена до 3,5. Според него епицентърът на труса се намира на 5 км западно от Белица и на 82 км южно от столицата София. Дълбочината му е 20 км.

От Националния институт по геофизика, геодезия и картография земетресението е било със мощ 3,3 по Рихтер и е записано близо до Банско в 19.36 часа.

Жители на Белица усетили земетресението обявиха, че трусът почнал с ярка светкавицa, мощно бумтене - гръм и бърз земетръс, написа Pirinsko.com. Всичко било в границите на 1 секунда.

Не се оповестява за потърпевши хора или нанесени материални вреди.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР