Трус от 5,6 по Рихтер днес отне живота на един

...
Трус от 5,6 по Рихтер днес отне живота на един
Коментари Харесай

29 сгради се срутиха след новия трус в Турция


Трус от 5,6 по Рихтер през днешния ден лиши живота на един човек и рани още 110 души в град Малатия.

Кадри са запечатали момента на рухването на голям брой здания. По данни на управляващите - общо 29 сгради са се срутили, поради мощното земетресение.

Малко след 12 часа локално време днешният мощен трус събаря още десетки здания. На място незабавно идват избавителни екипи, които съумяват да извадят живи над 30 души.

Властите приканиха жителите да не влизат в сгради, развалени при земетресенията от началото на месеца. Хиляди здания в Югоизточна Турция следва да бъдат съборени.

„ Моята постройка беше единствено на 12 години. поради вреди по нея ще бъда съборена. Ако има немарливост от страна на изпълнителите и тези, които са направлявали строителството, те би трябвало да бъдат подведени под отговорност “, декларира жителят на Хатай Халил.

До момента турските управляващи са арестували 184 души за хипотетично некачествено строителство, довело до всеобщото срутване на здания и големите човешки жертви.

Президентът Ердоган даде обещание сринатите градове да бъдат издигнати отначало, само че недоволството против него и ръководещата коалиция пораства. През почивните дни в Истанбул се организираха митинги с искане за оставка. Имаше задържани.

Към демонстрациите се включиха и футболните почитатели на едни най-големи тимове - Бешикташ и Фенербахче. Те се случват единствено два месеца преди основните за Ердоган избори в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР