Труповете на двама души - момиче на 18 г., и

...
Труповете на двама души - момиче на 18 г., и
Коментари Харесай

Двойно убийство до Лозен, има задържан

Труповете на двама души - момиче на 18 година, и мъж на 33 година, бяха открити тази заран край софийското село Лозен.


Жертвите са с огнестрелни рани.


Телата на мъжа и дамата са изхвърлени в покрайнините на селото, на към 500 м. едно от друго.

Вчера младата жена е била оповестена за търсене.


По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха за БГНЕС, че двойното ликвидиране е разкрито.

За закононарушението е арестуван мъж на 34 години.

От прокуратурата потвърдиха информацията, като оповестиха, че досъдебното произвеждане е формирано при положение на необходимост на 04.08.2023 година от проверяващ служител на реда при Столична дирекция на вътрешните работи. Разследването се организира за ликвидиране на повече от едно лице, осъществено на 03.08.2023 година в землището на с. Лозен, Столична община – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 4 по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост за период от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

До сегашния миг са осъществени оглед на местопрестъпление, претършуване и изземване, освидетелстване на разположение, разпитани са очевидци. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се допуска, че с него са осъществени убийствата. На базата на събраните доказателства и извършените оперативни мероприятия от Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП е арестувано лице от мъжки пол, за което се допуска, че е причинител на закононарушението.

Очаква се детайлности по случая да бъдат оповестени в неделя на ексклузивен брифинг.

Жители на селото описаха пред БГНЕС, че от години село Лозен има проблем с неналичието на задоволително служители на реда в региона. Лозен е най-голямото село в България, като жителите му надвишават 10 хиляди души, множеството от които нямат адресна регистрация там. Площта на селото е 92 кв. км.

В момента служителите на реда, отговарящи за региона, са едвам двама, пренатоварени са с работа, и работното им време е до 17.30 ч./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР