Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за

...
Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за
Коментари Харесай

Мъск разкри плановете си за колонията на Марс

" Трупам положение на Земята, с цел да мога да оказа помощ за финансирането на този план ", заяви Мъск в Twitter във връзка с проектите му да сътвори колония на Марс.

Малко преди този момент, още веднъж в Twitter, милиардерът реши да разкрие много елементи към въпросния план.

По негови думи, проектът на Мъск е да строи по 100 Starship кораба на година и да разполага с флота от 1000 кораба след 10 години.

Building 100 Starships/year gets to 1000 in 10 years or 100 megatons/year or maybe around 100k people per Earth-Mars orbital sync
— Elon Musk (@elonmusk) January 17, 2020
Всеки от тях ще може да придвижва товари и до 100 души на борда си, само че по-интересно е по какъв начин корабите ще стигат от нашата планета до Марс.
 Снимка 461978

Тъй като през множеството време дистанцията сред Земята и Марс е прекомерно огромно, Мъск планува, че ще изпраща по 1000 кораба в орбита, които на всеки 26 месеца, когато Марс и Земята са най-близо, ще вършат курс до алената планета.

Loading the Mars fleet into Earth orbit, then 1000 ships depart over ~30 days every 26 months. Battlestar Galactica …
— Elon Musk (@elonmusk) January 17, 2020
Така орбитата на планетата ни ще замязя на самобитен паркинг за галактически ракети, които от време на време ще отиват и ще се връщат до Марс.

Докато Мъск обясняваше концепциите си в Twitter, различен консуматор в обществената мрежа пресметна, че при по този начин сложени условия SpaceX ще успее да транспортира до един милион души до Марс преди 2050 година
 Как ще се изхранват един милион души на Марс
Как ще се изхранват един милион души на Марс

Учените оферират разнообразни модели

Мъск удостовери, че това в действителност е крайната му цел, като добави, че ще направи всичко допустимо, с цел да предложи налични цени и условия на евентуалните колонизатори.

Очевидно милиардерът обмисля и вид за закупуване на билети до Марс на заем, който колонизаторите ще изплащат посредством работата си на Марс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР