Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за

Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за ...

Мъск разкри плановете си за колонията на Марс.


"Трупам състояние на Земята, за да мога да помогна за финансирането на този проект", съобщи Мъск в Twitter по отношение на плановете му да създаде колония на Марс.

Малко преди това, отново в Twitter, милиардерът реши да разкрие доста детайли около въпросния проект.

По негови думи, планът на Мъск е да строи по 100 Starship кораба на година и да разполага с флота от 1000 кораба след 10 години.

Building 100 Starships/year gets to 1000 in 10 years or 100 megatons/year or maybe around 100k people per Earth-Mars orbital sync
— Elon Musk (@elonmusk) January 17, 2020
Всеки от тях ще може да пренася товари и до 100 души на борда си, но по-интересно е как корабите ще стигат от нашата планета до Марс.
Снимка 461978

Тъй като през повечето време разстоянието между Земята и Марс е твърде голямо, Мъск предвижда, че ще изпраща по 1000 кораба в орбита, които на всеки 26 месеца, когато Марс и Земята са най-близо, ще правят курс до червената планета.

Loading the Mars fleet into Earth orbit, then 1000 ships depart over ~30 days every 26 months. Battlestar Galactica …
— Elon Musk (@elonmusk) January 17, 2020
Така орбитата на планетата ни ще заприлича на своеобразен паркинг за космически ракети, които периодично ще отиват и ще се връщат до Марс.

Докато Мъск обясняваше идеите си в Twitter, друг потребител в социалната мрежа изчисли, че при така поставени условия SpaceX ще успее да транспортира до един милион души до Марс преди 2050 г.
Как ще се изхранват един милион души на Марс
Как ще се изхранват един милион души на Марс

Учените предлагат различни модели

Мъск потвърди, че това наистина е крайната му цел, като допълни, че ще направи всичко възможно, за да предложи достъпни цени и условия на потенциалните колонизатори.

Очевидно милиардерът обмисля и вариант за закупуване на билети до Марс на кредит, който колонизаторите ще изплащат чрез работата си на Марс.

Източник: lifestyle.bg