Труп на мъж е бил открит в местността Пещерско бърце

...
Труп на мъж е бил открит в местността Пещерско бърце
Коментари Харесай

Скрит с клони труп е открит край път в Смолянско

Труп на мъж е бил открит в местността " Пещерско бърце " край пътя сред град Смолян и село Турян през вчерашния ден, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Смолян.

Сигналът е подаден от 69-годишен гъбар на тел. 112 в 11.55 часа. Той съобщил, че е намерил мъртвец, покрит с клони от иглолистна дървесина. На място незабавно е изпратена дежурна оперативна група от Смолян, както и профилирана група за огледи на " Национална полиция " в София. При огледа не са открити документи. Тялото е превозено за аутопсия в МБАЛ-Смолян.

На конференция през днешния ден зам.-окръжният прокурор на Смолян Недко Симов заяви, че се касае за съзнателно ликвидиране, което е било осъществено преди към 2-3 седмици. Намереният мъртвец е на мъж на към 40 години. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е открила строшаване на подезичната кост, т.е. гибелта е настъпила от удушване. Не е ясно обаче дали убийството е осъществено на място или трупът е подхвърлен там. Разследващите имат съмнение за самоличността на убития, само че отхвърлиха да дадат детайлности.

Стана ясно обаче, че лицево разпозване не е допустимо, защото тялото на жертвата е било ядено от диви животни.

" Има обвинени, правят се разпити, само че няма арестувани. Снети са пръстови отпечатъци и е назначена дактилоскопна експертиза. Не може на този стадий да бъде осъществено лицево различаване на лицето, защото по главата е нахапан от диви животни и са настъпили трупни разложения. Изчакваме да ни дадат резултат от дактилоскопната експертиза, в случай че тя не даде резултат ще пристъпим към ДНК експертиза. Извършват се редица процесуално-следствени дейности, разпитани са и не престават да се разпитват очевидци ", сподели още прокурор Симов.

Началникът на РПУ-Смолян Костадин Бундов изясни, че през последните дни няма разгласен за търсене мъж от Смолянско, по тази причина проверяващите ще изискат информации за търсените от Министерство на вътрешните работи мъже на тази възраст в цялата страна.

Работи се по разнообразни версии за убийството, както и за броя на причинителите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР