Труп на бременен кашалот бе намерен в Сардиния, Италия миналата

...
Труп на бременен кашалот бе намерен в Сардиния, Италия миналата
Коментари Харесай

Намериха 22 килограма пластмаса в труп на бременен кашалот в Италия

Труп на бременен кашалот бе открит в Сардиния, Италия предходната седмица, откакто бе изхвърлен от водата на брега.

От Министерството на околната среда в Италия оповестяват, че в стомаха на морския бозайник са открити 22 кг пластмаса и мъртъв плод.

Пред Си Ен Ен Лука Биттау, президент на групата „ SeaMe ”, споделя, че в тялто са открити торби за отпадък, риболовни мрежи, кабели, тръби, торба в течност за перални машини и други Все още те разпознават марките и баркода на продуктите, открити в стомаха на кашалота.

Съобщава се още, че плодът е бил в напреднал етап. Животното е било към 8 метра.

Причината за гибелта ще бъде известна след хистологични и токсикологични проучвания, извършени от ветеринарни лекари в Падуа, Северна Италия.

Серхио Коста, италианският министър на околната среда, декларира във Facebook пост: " Има ли към момента хора, които споделят, че това не са значими проблеми? За мен те са и те са приоритет. "

„ През последните години използвахме „ комфорта “ на обекти за еднократна приложимост по нехаен метод и в този момент плащаме следствията. Всъщност животните, на първо място са тези, които ги заплащат “, продължава той.

Коста се базира на неотдавнашното утвърждение от Европейския парламент на закон, забраняващ до 2021 година необятен набор от пластмасови произведения за еднократна приложимост, като сламки, принадлежности за хранене и други

" Италия ще бъде една от първите страни, които я ползват ", дава обещание той и прибавя, че войната против пластмасата за еднократна приложимост е почнала и няма да се спре до тук
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР