Труп на бездомен мъж е намерен в изоставена общинска сграда

...
Труп на бездомен мъж е намерен в изоставена общинска сграда
Коментари Харесай

Труп на бездомник намерен в изоставена сграда в столицата

Труп на безприютен мъж е открит в изоставена общинска постройка в столичния квартал " Иван Вазов " през днешния ден, 29 декември.

Жителка от региона алармирала, че постройката не се поддържа и от години в нея живеят бездомни и престъпно проявени хора.

Случаят разяснява във фейсбук кметът на регион " Триадица "  Димитър Божилов, като уточни, че е подал отчет за прехвърлянето на постройката от общината към региона, което да улесни нейното срутване. Съответният отчет трябваше да се прегледа от Столичния общински съвет (СОС) в средата на месец декември, но точката не бе включена в дневния ред, заяви Божилов. Той добави, че макар настояванията му, СОС не са разгледали отчета, както не са дали и аргументите за това.

Кметът на Триадица изрази вяра точката да бъде разисквана на идната сесия. Неговото желание е на мястото на сградата да бъде изработен парк и пространство за отдих в кв. " Иван Вазов ".

По думите на Димитър Божилов, той се е познавал с умрелия безприютен мъж, защото го е гонил от постройката с полиция, пробвайки се да избегне случилото се през днешния ден.

Според кмета причина за гибелта на мъжа е комбинацията от алкохол и студеното време.

Жителите на кв. " Иван Вазов " се тормозят от средата и изискванията на престъпни закононарушения, както и за личната си сигурност към изоставената сграда.

Преди малко повече от месец в квартала имаше и друго закононарушение, напомня News.bg. В изоставена сграда бе открита мъртва 61-годишна жена. В процеса на следствието бе открито, че смъртта на дамата е породена от удари с корав предмет при обир на сумата от 30 лв..
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР