TrueNews е платформа, която се изправя срещу фалшивите новини за

...
TrueNews е платформа, която се изправя срещу фалшивите новини за
Коментари Харесай

Платформата TrueNews се изправя срещу фалшивите новини за бежанци



TrueNews е платформа, която се изправя против подправените вести за бежанци.

Платформата ще съставлява уебсайт, който разрешава на бежанците сами да качват информация за метода, по който живеят, както и за проблемите, които срещат. Това разясни в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " програмистът Мартин Димитров , който е част от самодейността:

Проектът обаче е много упорит и бил сложен за осъществяване единствено от хората, които сме сега в групата.
Бежанецът от Афганистан Кайс Ахмади , който е в България от една година, описа пред " Хоризонт " по какъв начин е решил да пристигна в България:

Работех за НАТО като преводач в продължение на седем години. Работейки като преводач и представяйки истината, аз получих закани от терористи. Затова аз и моето семейство взехме решение да напуснем страната, поради моята сигурност. Така аз взех решение да дойда в България. Преценявайки обстановката в България, разбрах, че тази страна е положително и безвредно място за мен. Така взех решение да аплайвам за статут на емигрант в България. Благодаря на организациите, които ми дадоха този статут. Безкрайно признателен съм им.

Ако някой желае да ни помогне за реализирането на тази платформа, може да ни откри във Facebook. Събитието се споделя " Хакатон за цифрови номади “. Надявам се, че с общи старания ще можем да създадем тази платформа действителност - прикани Ива Гумнишка , която е част от уредниците на плана.

Цялото изявление с Мартин Димитров, Кайс Ахмади и Ива Гумнишка можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР