Трудовите възнаграждения в предприятия в страната с над 100 души

...
Трудовите възнаграждения в предприятия в страната с над 100 души
Коментари Харесай

Заплатите в предприятия с над 100 души ще се превеждат само по банков път

Трудовите хонорари в предприятия в страната с над 100 души ще се изплащат единствено по банков път, реши Народното събрание. Промените в Закона за ограничение на заплащанията в брой, които се вършат посредством законопроекта за държавния бюджет за 2023 година, бяха признати на второ четене със 1 25 гласа " за ", 42 " срещу " и 16 " въздържал се ".

Текстовете поддържаха от ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и Движение за права и свободи. " Възраждане " и " ИТН " гласоподаваха " срещу ", а от " Българска социалистическа партия за България " се въздържаха. 

Първоначално се оферираше заплащанията на трудовите хонорари да се правят единствено посредством превод или внасяне по платежна сметка в предприятия с над 50 работещи и този текст не беше подсилен от бюджетната комисия. В пленарната зала, по предложение на Венко Сабрутев (ПП-ДБ), беше признато тази мярка да важи за работодатели с повече от 100 наети лица. От задължението за заплащане по банков път са освободени дребните компании и еднодневните трудови контракти в селското стопанство. 

Прагът, при който би трябвало да се заплаща дял по банков път, ще бъде 1000 лв., одобриха още депутатите по предложение на Мартин Димитров (ПП-ДБ). Първоначално Министерството на финансите оферираше този предел да е 500 лв..
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР