Трудовите инспектори от Главната инспекция по труда (ГИТ) са съставили

...
Трудовите инспектори от Главната инспекция по труда (ГИТ) са съставили
Коментари Харесай

Инспекторите на ГИТ съставили три акта на строеж, от който ги изгониха

Трудовите инспектори от Главната ревизия по труда (ГИТ) са съставили три акта на градеж, до който не бяха позволени . Обектът е в град Гоце Делчев, прецизираха от ГИТ.

Припомняме, на 30 март трудовите инспектори бяха изгонени със скандал от Антон Балтаджиев с аргумента, че не могат да влизат в частен парцел. За обекта има издадено позволение за градеж на автосервиз и офиси.

Самите инспектори отишли на инспекция там, откакто видели, че там се строи. Те забелязали десетина служащия без защитни средства.

 Мъж атакува трудови инспектори по време на инспекция в Благоевград
Мъж атакува трудови инспектори по време на инспекция в Благоевград

Работници изливали втора плоча без предпазни средства

Две седмици след абсурда - на 16 април работодателят е записал 7 трудови контракта . Потърсена му е административнонаказателна отговорност за открити нарушавания, свързани с сигурността на труда, като са му издадени три акта за определяне на административно нарушаване. Санкцията, избрана в Кодекса на труда, е сред 1500 лева и 15 000 лева

Самият Балтаджиев, който не позволи инспекторите, по-късно популяризира видео в интернет. Видеото свидетелства, че инспекторите са обект на обидни квалификации. Проверяваният отхвърля да ги допусне до обекта, защото съгласно него те нямат право да влизат в частния му парцел, където работели негови родственици. Според Кодекса на труда инспекторите могат да ревизират всевъзможни обекти, в това число и министерства.

Проверка открила, че Балтаджиев юридически не е обвързван с обекта. Строителят, на който е издадено разрешението, е съдействал на контролните органи .

Срещу агресивното държание на Балтаджиев инспекторите подадоха сигнали в прокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР