Трудови борси за обмен на работни места в румънския град

...
Трудови борси за обмен на работни места в румънския град
Коментари Харесай

Трудови борси за над 800 000 лв. организират в Силистра и румънския Кълъраш

Трудови тържища за продан на работни места в румънския град Кълъраш и Силистра ще бъдат проведени по българо - румънски план, който бе показан в Силистра. Приносът на Европейски Съюз е 403 366 евро, стана ясно при представянето на плана, който е с дълготрайност 20 месеца.

Проектът " Повишена осведоменост и запаси за развиване на трудовата претовареност " е финансиран по стратегия "Interrer V-A Румъния - България ". Водещи сътрудници са румънските асоциации " Triangulum " и " Partners 2000 ", които ще работят със силистренските сдружения за нестопанска цел " Агенция за икономическо развиване и вложения - Силистра " и Асоциация за трансгранично съдействие и развиване " Дунавска Добруджа ".

Основната цел на плана е подготовка на устойчиви проучвателен и осведомителни принадлежности за увеличение на заетостта и подвижността на работната ръка в трансграничния район. Предвидено е проучване на трудовия пазар в района и създаване на прогноза за неговото развиване за петгодишен интервал. Целта е да се разпознават трендовете на пазара на труда в Кълъраш и Силистра и въздействието на вложенията в регионите. По плана ще бъдат основани осведомителни платформи за осведомление и образование в три посоки - предприемачество, продажби и ръководство на планове. Предвидени са 12 образования в Кълъраш и Силистра, онлайн курсове на румънски и български език.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР