Трудовата заетост в ЕС продължава да расте със стабилни темпове

...
Трудовата заетост в ЕС продължава да расте със стабилни темпове
Коментари Харесай

ЕК: В Евросъюза има все по-малко безработни

Трудовата претовареност в Европейски Съюз продължава да пораства със постоянни темпове в съвсем всички страни членки. Това сочат резултатите от последния тримесечен обзор на заетостта и общественото развиване , съобщават от Европейска комисия, представени от NOVA. 

През второто тримесечие на 2017 година заетостта е повишена с 1,5 % в Европейски Съюз и с 1,6 % в Еврозоната в съпоставяне със същия интервал през 2016 година Това значи, че сега в Европейски Съюз работа имат 235,4 милиона души - най-високото ниво, записано в миналото.

Нарастването на трудовата претовареност в Общността през последните четири години бе в изгода най-много на по-младото потомство.

Макар в Европейски Съюз младежката безработица да е към момента прекомерно висока, делът ѝ понижава устойчиво и по-бързо, в сравнение с този на общата безработица. Сега той е 16,9% - ниво, по-ниско от това през 2008 година

Тримесечният обзор демонстрира още, че стопанската система на Европейски Съюз продължава да пораства във всички страни членки - 2,4 % в Европейски Съюз и 2,3 % в Еврозоната през миналата година.

В съвсем всички страни членки се следи и нарастване на приходите на семействата в интервала сред първото тримесечие на 2016 година и първото тримесечие на 2017 г. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР