Трудовата книжка отива в историята и става електронна. Трудовата книжка

...
Трудовата книжка отива в историята и става електронна. Трудовата книжка
Коментари Харесай

Трудовата книжка отива в историята и става електронна

Трудовата брошура отива в историята и става електронна.

" Трудовата брошура към този момент няма да е хартиена, каквато до момента сме я познавали.

Превръща се в едно електронно досие, което ще бъде в масивите на Национална организация за приходите ", разяснява заместник-председателят на комисията Искрен Арабаджиев, който дефинира гласуваните промени като " революционни ".
" Промените плануват също и понижаване на административната тежест върху бизнеса. Няма да има към този момент изгубени трудови книжки, което ще спести доста старания и на жителите в връзката с администрацията. Много работа беше свършена от страна на Националната организация за приходите, народните представители, Министерството на труда и обществената политика, също и от неправителствения бранш, по този начин, че да може всички да се обединим към тези промени и да получат цялостна поддръжка ", уточни още той пред bTV.

Арабаджиев посочи, че процесът за прекосяването към електронен вид на трудовата брошура ще отнеме време, като информацията ще бъде управлявана от Националната организация за приходите. В последна сметка 2026 година е крайният период, в който би трябвало да завърши процесът и поетапно да стартират новите записи да се вкарват в системата, уточни той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР