Трудов договор и осигурителен номер са достатъчни, за да бъде

...
Трудов договор и осигурителен номер са достатъчни, за да бъде
Коментари Харесай

Трудов договор и имунизация за работници от чужбина по морето

Трудов контракт и застрахователен номер са задоволителни, с цел да бъде имунизиран всеки нает чужденец за сезонна работа по морето у нас. В „ Слънчев бряг “ даването на данните става с присъединяване на организацията на хотелиерите.

Мурат Озан в продължение на 30 години е бил шеф-готвач в най-хубавите заведения за хранене в Анталия. Пристига да работи у нас, без да е имунизиран.

" Вече си сложих първата ваксина и в този момент следва да ми слагат втора игла, всичко стана проведено от хотела преди седмица ", споделя Мурат Озан, шеф-готвач от Турция.

Подобно на този готвач в хотела ще бъдат наети още 25 чиновници от Украйна и Киргизстан.

" Освен готвачи имаме доста положителни терапевти и масажисти в спа центъра. Те си имат застрахователен номер в Национален осигурителен институт, имат си законно престояване в страната, наши чиновници са, без значение, че са непознати жители ", изясни шефът на хотела Красимир Гочев.

Повечето хотелиери наемат личен състав от трети страни единствено за 3 месеца и ваксина цията се разисква авансово.

" Не мога да си разреша да желая наложително да имунизирам, тъй като ще би трябвало да си работя самичък, да си поднасям, да сготвям, всичко би трябвало да върша самичък ", сподели Венелин Ташев, притежател на верига хотели.

И през днешния ден в имунизационния кабинет в „ Слънчев бряг “ дойде група от 13 души от Турция, доведени с проведен превоз от шефа на хотела, в който стартират работа.

" В Турция те нямат опция да получат ваксина ция, там би трябвало да изчакат съвсем до края на годината, по тази причина служителите са щастливи, че в действителност тук могат да получат тази опция по-рано “, споделя Радка Душкова, която е шеф на хотел.

" Идеята е да се сътвори щит измежду работещите в КК „ Слънчев бряг “, тъй че туристите, които идват на отмора да са спокойни, че ги обслужва личен състав, който е имунизиран “, сподели доктор Станко Чобанов, шеф на клиниката.

Освен по описи на хотелиерите, редом върви ваксина цията и в " зеления кулоар " на заетите в туризма.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР