Трудното решение на Бойко Борисов кой кандидат да подкрепи в

...
Трудното решение на Бойко Борисов кой кандидат да подкрепи в
Коментари Харесай

Защо ГЕРБ гласува за Ванчето?

Трудното решение на Бойко Борисов кой претендент да поддържа в конкуренцията за кмет на София на втори тур се е отразило и на гласоподавателите му, 46% от гласувалите за Антон Хекимян на първия тур са избрали претендента на БСП/ Левицата Ваня Григорова на втори тур, а 38% претендента на сътрудниците на ГЕРБ във властта Васил Терзиев. Това демонстрират данните на " Алфа Рисърч " за профилите на гласоподавателите на балотажа.

На първия тур на 29-ти октомври, претендентът, повдигнат от ГЕРБ Антон Хекимян беше на трето място и получи 17,83% от гласовете. На втория ден след вота водачът на ГЕРБ Бойко Борисов косвено прикани гласоподавателите си да поддържат Ваня Григорова. Малко по-късно разгласи, че се е шегувал, а в петък, 3-ти ноември, прикани да се гласоподава за Васил Терзиев.

Подкрепа за Ваня Григорова е пристигнала и от дали своят вот на първи тур за претендента на " Възраждане " Деян Николов - 84%. Над 50% от гласувалите за Ивайло Вълчев от " ИТН " са подкрепили Григорова, а 25% от вота на първия тур за Вили Лилков, повдигнат от " Синя София " е отишъл при претендента на Българска социалистическа партия.

Подкрепата за Васил Терзиев е пристигнала от хора (98%) дали своят вот за него на първи тур, само че и 66% от подкрепили претендента на " Синя София " Вили Лилков. Близо 40% от гласувалите за Антон Хекимян са дали своят вот за Терзиев.

76% от хората с висше обучение са дали своят вот за Васил Терзиев, а 69 % за Григорова. Почти еднакъв е и делът на гласоподавателите със приблизително обучение, които са дали вота си и за двамата - 23 % за Терзиев и 27 за Григорова. За претендента на Българска социалистическа партия са дали своят вот 4 % от хората с главно обучение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР