Трудното класиране на Челси за четвъртия кръг във ФА къп

...
Трудното класиране на Челси за четвъртия кръг във ФА къп
Коментари Харесай

Конте промени мнението си за видеоповторенията след мача с "Норич"

Трудното класиране на " Челси " за четвъртия кръг във ФА къп и противоречивите моменти в дуела провокираха гневна реакция от мениджъра на сините Антонио Конте. Италианецът, който преди 10 дни беше уверен, че видеоповторенията имат място в британския футбол, в този момент не е толкоз сигурен.

В две от срещите на " Челси " от началото на годината системата беше употребена, като това се случи в реванша с " Арсенал " от полуфиналите в Купата на лигата, както и преиграването с " Норич " в другия домакински шампионат. Срещу " канарчетата " " Челси " получи два червени картона, а вторият от тях беше поради симулация на Алваро Мората.

Вилиан също получи жълт картон след " гмуркане " в наказателното поле на " Норич ". Реферът Греъм Скот обаче не пожела да гледа повторения на противоречивите обстановки.

" Ако видите повторения няма по какъв начин да отречете, че това е дузпа ", беснееше Конте след края на мача. " Това обаче не е неточност на рефера на полето, той може да не види, само че какво вършат видеоасистентите, за какво не му се обадят да му кажат, че е пропуснал ".

Бившият британски национал и сегашен анализатор на BBC Алън Шиърър поддържа Конте. Той повдигна въпрос по какъв начин може да се усъвършенства връзката сред основния арбитър и асистентите, които са в специфичната видео стая.

" Ако ще се вършат сходни неточности не знам дали би трябвало да се вкарва системата. И тук не става въпрос дали се губи време, а че се въздейства на резултата ", добави Конте.

В последните седмици много мениджъри във Висшата лига пожелаха видеоповторенията да се вкарат от идващия сезон. Една от огромните въпросителни обаче е, че почитателите на стадиона не виждат какво се случва, до момента в който се гледат повторенията. Така те нямат късмет да видят за какво едно решение бива променяно.

До момента системата към този момент се употребява в Серия А и Бундеслигата, а от идващия сезон ще се вкара и в Ла Лига. Видеоповторения ще има и на международното състезание в Русия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР