Трудно ще се събере мнозинство от две трети, което да

...
Трудно ще се събере мнозинство от две трети, което да
Коментари Харесай

Проф. Близнашки разкри какво се крие зад проекта на Радев за нова Конституция

Трудно ще се събере болшинство от две трети, което да даде глоба за привикване на Велико народно събрание. Това е комплицирана задача, още повече, че ръководещата партия се изкуши да основава нова конституция. Аз чаках да внесат един законопроект с няколко пункта за промени, които допускат привикване на Велико народно събрание. Това щеше да бъде по-рационалният метод, който би довел до триумф. Това сподели в предаването „ Опорни хора “ по Bulgaria ON AIR преподавателят по конституционно право и някогашен длъжностен министър председател проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска.

"Беше значимо да се предприеме това начинание, тъй като по този метод всички останали се принуждават да сложат своите хрумвания и планове на масата. Това беше добре обмислен ход. Това ще бъде една огромна борба. Кулминацията ще бъде следващата година ", предвижда той.

"Проектът на президента ще бъде за една властническа конституция, за съсредоточаване на властта в ръцете на едно само лице, в тази ситуация на президента. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на няма какво да предложи на нацията, пред него няма небосвод. Той работи оттатък своите пълномощия. Президентът нарушава Конституцията по един безапелационен метод ", счита проф. Георги Близнашки  Георги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 година в с. Скравена, Софийска.

"Дебатът за нова конституция ще се гледа в идващото национално заседание. Независимо каква настройка ще се получи - тя няма да бъде трайна и безапелационна. Това ще бъде фрагментиран парламент и ще се вършат безпринципни обединения. Най-добрият метод за коалиция ще бъде на тематика висша политика, т. е. държавното устройство на страната, добави преподавателят по конституционно право ", уточни проф. Близнашки.

По мотив машинното гласоподаване, проф. Близначки съобщи, че опозицията се хвана за това, само че тези машини ще основат големи проблеми на електората на Българска социалистическа партия. "Тези хора изобщо няма да могат да се оправят с машинното гласоподаване. Но Българска социалистическа партия сътвори една нервност ", сподели още някогашният длъжностен министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР